Türk-İş bu kez 'işveren' koltuğunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi için bu yıl hükümetle zam pazarlığı yapan Türk-İş, bu kez işveren olarak kendi işçisiyle zam pazarlığına oturdu.

Konfederasyonda çalışanların örgütlü olduğu Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi teklifini konfederasyona sundu.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin Türk-İş Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk oturumunda, idari maddeler değerlendirildi. Taraflar, üzerinde mutabakata varılan maddeleri tutanak altına aldı. Taraflar, görüşmelere, 6-9 Aralık 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türk-İş Genel Kurulu'nun ardından devam edecek.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, yaptığı açıklamada, Türk-İş ve bağlı iş yerlerinde, sendikalı her iş yerinde yürütülen toplu iş sözleşmesi prosedürünün yürütüldüğünü söyledi.

Toplu iş sözleşmesi koşulları ve konjonktür dikkate alınarak sözleşmeyi bitireceklerini ifade eden Kılıç, "Çalışanlarımızı mağdur etmeyiz" dedi.

Kılıç, "İşçi mi, işveren mi olmak zor?" sorusuna, "Doğru olan adaletten hukuktan yana olmak. En önemlisi emekten yana olmaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber