Emniyet Müdürlüğü önündeki cinayete rekor ceza

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 12:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eskişehir'de, Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önünde bir gencin tabancayla öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan 10 sanığa, toplam bir ağırlaştırılmış müebbet ile 113 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuklu sanıklar Timuçin Namlı, Fatih Pilan, Kubilay Çavuş, Cihat Tekin, Yaşar Akif Kurumehmet, Şenol Eren ve Fuat Emer, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Diğer 5 sanık, duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyetinin son sözlerini sorduğu sanıklardan Cihat Tekin, "Pişmanım" dedi. Diğer sanıklar ise suçlamaları reddederek, "Olayla ilgimiz ve alakamız yoktur, suçsusuz ve adalete güveniyoruz" diye konuştu.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Cihat Tekin'i, Ümit Tepe'yi tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "ruhsatsız silah taşımak" suçundan 1 yıl hapse mahkum etti. Cinayeti azmettirdikleri iddiasıyla yargılanan sanıklar Kubilay Çavuş ve Timuçin Namlı, 24'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Timuçin Namlı'ya ayrıca mermi bulundurmaktan 2 ay hapis cezası verildi. Sanıklar Yaşar Akif Kurumehmet, Fatih Pilan, Fuat Emer ve Şenol Eren ise, cinayete yardım ettikleri gerekçesiyle 15'er yıl hapis cezasına mahkum oldu. Ayrıca, Yaşar Akif Kurumehmet ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl 6 ay, Şenol Eren de aynı suçtan 1 yıl hapis cezası aldı.

Diğer sanıklar İ.Y., T.S.D., D.İ., C.G., F.A. ve M.A. insan öldürme suçunu işledikleri ya da bu suça yardım ettikleri subuta ermediğinden beraat etti. Ancak, T.S.D. ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl, C.G. mermi bulundurmaktan 2 ay, F.A. ise ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl hapse çarptırıldı. 20 Mart 2006 tarihinde Odunpazarı semtindeki Emniyet Müdürlüğü Aksu hizmet binası önünde meydana gelen olayda, Ümit Tepe (24) adlı genç 5 yerinden tabanca ile vurularak öldürülmüş, olayla ilgili "Çapa" adlı operasyon düzenleyen polis 12 kişiyi yakalamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber