Yargıtayca 4 kez bozulan karara, 5'inci kez 6 yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 12:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde 7,5 yıl önce meydana gelen trafik kazasında Erdem Celasun ve Selin Uras'ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan ve çarptırıldığı 6 yıl hapis cezası Yargıtayca 4 kez bozulan Baran Balcıoğlu, bir kez daha aynı cezaya çarptırıldı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin, Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği 6 yıl hapis cezasını "eski ve yeni TCK arasında hüküm kurulması, duruşmada tanık olarak dinlenilen Tolga Atılgan hakkında da 'yalan beyanda bulunmak' suçundan dava açılarak yargılanması" gerektiği görüşüyle esastan bozduğu davanın yeniden görülmesine başlandı.

Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki bugünkü duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Baran Balcıoğlu katılmadı.

Mahkeme heyeti, Tolga Atılgan hakkında açılan ve Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dosyasının bu dava dosyası ile birleştirilmesini kararlaştırdı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Baran Balcıoğlu'nu, kullandığı araçla Selin Uras ve Erdem Celasun'un ölümüne yol açtığı gerekçesiyle "taksirle adam öldürmek" suçundan önce 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu cezayı "bilinçli" işlediği gerekçesiyle 3'te 1 oranında artıran mahkeme heyeti, Balcıoğlu'na sonuçta 6 yıl hapis cezası verdi.

Balcıoğlu'nun sürücü belgesine de 3 yıl süreyle el konulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, ayrıca sanık hakkında daha önce verilen yurt dışına çıkış yasağının sürdürülmesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber