Özel Eğitim Genelgesinin yürürlük tarihine erteleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Özel Eğitim Giderlerinin Karşılanması" konulu genelgenin 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren geçerli olmasını kararlaştırdı.

Genelgenin bir maddesi yeniden düzenlenerek, "bakım hizmeti alması uygun bulunan özürlü çocuklardan, Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından özel eğitim alması da gerekli görülenler için eğitim giderlerinin ödemesinin yapılması" kararlaştırıldı.

Bakan Hüseyin Çelik imzasıyla 20 Kasım 2007 tarihinde yayınlanan genelgenin 1 Aralık 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

Bakanlık, genelgenin yürürlüğe girmesinin ileri bir tarihe alınmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla bir yazı yayımladı. Yazıda, bakanlığın, genelgeyi Rehberlik Araştırma Merkezlerinin daha aktif, hızlı, etkili ve verimli çalışmalarının sağlanması ve özel özel eğitim kurumlarına devam eden özürlü çocukların eğitim giderlerinin ödenmesi uygulamalarında karşılaşılan tereddüt ve sorunların giderilmesi gibi amaçlarla yayımladığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber