Tebligat yerine mesajla çağrı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, "Mesaj ile Çağrı Sistemi" uygulamasına geçildiğini bildirerek, "Bu uygulamayı hem lekelenmeme hakkı hem de adil yargılanma hakkının bir gereği olarak başlattık" dedi.

Mahkemelere daha önce yapılan tebligatla çağırma yerine başlatılan "Mesaj ile Çağrı Sistemi" uygulamasına Diyarbakır'da başlandı.

Kavak, Cumhuriyet Başsavcılığı Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, telefonlara gönderilen mesajla çağırma uygulamasının şüpheli sanık, tanık, müşteki veya mağdur konumunda olan kişiler ile bilirkişilik yapan görevlilerin cep telefon ya da sabit telefonuna gönderilen mesajla ifadelerini vermek için adliyeye davet edilmesi olduğunu söyledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kavak, şöyle dedi:

"Teknolojinin yargının hizmetine sunulması anlamında önemli bir uygulamadır. Bu uygulama, hem mali anlamda ciddi bir tasarruf sağlayacak hem de soruşturma ve kovuşturmanın kısa sürede bitirilmesine çok ciddi bir katkı sunmuş olacak Uygulama Üsküdar Başsavcılığınca ilçe bazında uygulandı. İl bazında ilk defa Diyarbakır'da uygulanacak. Uygulama, Ulusal Yargı Ağı Projesi'ne (UYAP) bağlı olmayan bilgisayarlarda çalışmamaktadır. Sadece cep telefonlarına değil, ev telefonlarına mesaj atılmaktadır. Bu durumda telekom servisi devreye girmekte, mesaj canlı olarak dinlenmektedir. Mesajın gittiği kişiye hiçbir maddi külfet yüklenmemektedir. Bu sistemi Diyarbakır'da uygulamaya başladık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber