Adalet Bakanı Şahin: 327 kişi haksız yere cezaevinde kalıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, cezaevinde kaldığı süre itibariyle tahliye hakkı kazanan, ancak Yargıtay'daki dosyası karara bağlanamayan 327 kişinin haksız yere cezaevinde kalmaya devam ettiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının görüşülmesi sırasında milletvekillerinin sorularına cevap veren Mehmet Ali Şahin, daha önce sorulan bir soru üzerine, Adalet Bakanlığı'nda haksız yere cezaevinde yatanlarla ilgili bir istatistik hazırladıklarını kaydetti.

Bakan Mehmet Ali Şahin, bu istatistiğe göre, cezaevinde kaldıkları süre itibariyle tahliye edilmesi gereken ancak, Yargıtay'daki dosyası görüşülemediği için cezaevinde yatmaya devam edenlerin sayısının 327 olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı olduktan sonra en çok bu konuda şikayet mektubu aldığını anlatan Mehmet Ali Şahin, bu durumun kendisini son derece üzdüğünü söyledi. Yargıtay Genel Sekreteri ile görüşürek haksız yere cezaevinde kalan 327 kişinin dosyasının ilgili dairelerde öncelikli olarak ele alınmasını istediğini ifade eden Şahin, Yargıtay Başkanı ile de önümüzdeki günlerde yapacağı görüşmede bu konuyu dile getireceğini kaydetti.

Ortaya çıkan bu çarpık durumun nedenlerinin; Yargıtay'ın iş yükünün fazla olması, bölge idare mahkemelerinin kurulmamış olması ile hakim ve savcı açıcığı olduğunun altını çizen Bakan Şahin, Meclis'te görüşülen teklifinin bu açığın kapatılmasında önemli bir rol oynayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber