01 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 01 Aralık 2007 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-UÇAK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDENLER TOPRAĞA VERİLİYOR

-Isparta yakınlarında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerden kimliği belirlenerek ailelerine teslim edilenler toprağa veriliyor. Kazada ölenler için Isparta Otogar camisinde öğle namazının ardından toplu cenaze namazı kılınacak.

-Ulaştırma Bakanlığı Kaza Kırım Ekiplerinin incelemeleri ve enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor.

-Enkaz alanında bulunan uçağın kara kutusu incelenmek üzere yurt dışına gönderilecek.

-Uçak kazası, muhalefet partililerini de gündeminde. Başta CHP olmak üzere diğer partilerin gönderdiği heyetler de enkaz alanında incelemelerde bulunuyor.

-Bölgeye gönderilen Adli Tıp Kurumu ekipleri de, kazada hayatını kaybedenlerden kimliği belirlenemeyenlerin kimliklendirme çalışmalarına devam ediyor.

-MMO BAŞKANI KORAMAZ: ?UÇAK KAZALARININ ÇOĞU İNSAN HATASINDAN?

-Uçak Mühendislerinin de mesleki örgütü konumunda olan Makine Mühendisleri Odası'nın Başkanı Emin Koramaz, uçak kazalarının tasarım hatasından sabotaja, kötü hava koşullarından kuş çarpmasına kadar birçok nedeni olduğunu belirtti. Koramaz, kazalarda yüzde 55'le en fazla hatanın ise uçuş ekibinde olduğunu söyledi.

-Kayıtlara geçen ilk uçak kazası Orville Wright tarafından kullanılan Wright Uçağı ile 17 Eylül 1908'de meydana geldi. Bu tarihten sonraki birçok uçak kazasında binlerce insan yaşamını yitirirken en büyük kazalardan birini de THY yaptı. THY'ye ait McDonnell Douglas DC-10-10 tipi uçak, 1974 yılında arka kargo kapısı kilit mekanizmadaki bir hatadan dolayı basınç kaybı nedeniyle yere çakıldı. Fransa üzerinde meydana gelen kazada 346 kişi yaşamını yitirdi.

-ERDOĞAN İNTES GENEL KURULUNDA

-Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) 23. olağan genel kurul toplantısı yapılıyor. Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katılıyor. (Saat:11.00)

-YURT-KUR'UN 75. GENEL KURULU TOPLANIYOR

-YURTKUR'un 75. Genel Kurulu toplanıyor. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılıyor. (Saat:10.00)

-TİM, KASIM AYI İHRACATINI AÇIKLIYOR

-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Kasım ayı ihracat verilerini Çorum'da açıklayacak. (Saat:10.00) (İzleniyor)

-ÜÇ YATIRIM FONUNDAN 198 MİLYON YTL'LİK İHRAÇ

-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., B Tipi Yabancı Menkul Kıymetler Fonu ve Özel Bankacılık B Tipi Değişken Fonu ile İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. A Tipi Sütaş Değişken Özel Fonu, toplam 198 milyon YTL'lik yatırım fonu katılma belgesi ihracı için SPK'ya başvurdu.

-TÜRKİYE, İRAN ELEKTRİK ŞEBEKESİNE BAĞLANACAK

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, arz açığı nedeniyle, Türkiye'nin izole bölge besleme yöntemiyle İran'dan elektrik alması için düzenleme hazırladı. Bu çerçevede Türkiye, İran'a komşu bir bölgeyi Türkiye şebekesinden ayırıp İran şebekesine bağlayarak doğrudan elektrik alımında bulunabilecek.

-HANELERİN BORÇLULUK ORANI BEŞ YILDA ÜÇ KAT ARTTI

-Tek parti hükümetinin sağladığı siyasi istikrar, ekonomide göreli iyileşme ve kredi olanaklarındaki artış, hanelerin tüketim ve borçlanma davranışlarına da yansıdı. Hanelerin 2003 yılında 13.4 milyar YTL olan borcu bu yılın Eylül sonu itibariyle 90.3 milyar YTL'ye ulaştı. Bu dönemde hane halkı borcunda yüzde 572 artış yaşandı.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 85.5 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Gelecek hafta yapılacak ödemeyle birlikte Hazine'nin yılbaşından bu yana toplam itfası 16 milyar 348.4 milyon dolara ulaşacak.

-YAPI KREDİ PIONEER FUND'U TÜRKİYE'YE GETİRİYOR

-Sermaye Piyasası Kurulu, temsilcisi Yapı Kredi Bankası A.Ş'nin Lüksembrug'ta kurulu Pioneer Funds şemsiyesi altında bulunan 12 alt fonu ilk defa kayda aldı ve 6 alt fonun da yaptığı tutar artırımının olumlu karşılandığını bildirdi.

-AVRUPA WEB'DEKİ TERÖRİSTE HAPİS DÜŞÜNÜYOR

-AB Komisyonu'nun Adalet ve Güvenlikten Sorumlu Üyesi Franco Frattini, bir soru önergesini yanıtlarken yeni karşı-terör önlem paketi içinde terör kastıyla internet üzerinde tahrik, eğitim, eleman toplama suçlarını işlediği belirlenen kişiler hakkında dava açılacağını ve hapis cezası getirilmesi üzerinde çalışıldığını bildirdi.

-Frattini internette çocuk pornografisiyle mücadelede başarılı sonuç veren ?ülkelerin emniyet yetkilileri, servis sağlayıcılar ve sivil toplum örgütleri? işbirliğini, internetin terörist amaçla kullanılmasını önlemede de uygulamayı düşündüklerini belirtti.

-BABACAN'IN ATİNA ÇANTASINDA YENİ ?GÜVENLİK PAKETİ? OLACAK

-Dışişleri Bakanı Babacan, 4-5 Aralık'ta Yunanistan'ı ziyaret edecek. İkili ilişkilerde ?yeni bir açılım? olması beklenen ziyaretin gündeminde Ege'ye yönelik yeni güven artırıcı önlemlerin de bulunduğu belirtiliyor.

-ANITKABİR'DE ÜÇ REKOR BİRDEN

-Anıtkabir, bu yıl içinde üç rekora birden sahne oldu. Kasım ayında, aylık ziyaretçi sayısı rekoru kırılırken, yılın bitmesine 1 ay kala, yıllık toplam ziyaretçi sayısı da rekor düzeye ulaştı. Anıtkabir'de ayrıca, 10 Kasım ziyaretlerinin en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşıldı.

-PROF. DR. AKDUR: ?BİR NARGİLE 100 SİGARAYA EŞİT?

-Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Recep Akdur, bir içimde nargileden 40 nefes çeken kişinin 40 adet sigara dumanına eşit miktarda bir dumanı ciğerlerine çektiğini belirterek, bir nargile içiminin ortalama 100 çekim olduğuna dikkat çekti.

-Akdur, nargile içerken aynı ağızlığın kullanılmasının verem, hepatit gibi ciddi hastalıkların yanında nezle ve gribin bulaşması için de uygun ortam oluşturduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber