Üniversitede akıllı sınıf devri

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2007 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DOKUZ Eylül Üniversitsi İşletme Fakültesi, İzmir'de üniversiteler arasında ilk akıllı sınıflarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Tınaztepe Kampusu'ndaki işletme fakültesinin kuruluşunda büyük emekleri olan Prof. Dr. Mete Oktav'ın adını verildiği iki akıllı sınıf açıldı.

Açılış kurdelesini Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, Dışişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanı Elçi Ahmet Bigalı ve Prof. Dr. Ceyhan Aldemir birlikte kesti. Akıllı sınıfların hizmete girmesi ile bu sınıflarda tahtada eline kalem veya tebeşir alarak ders anlatma devri sona erdi. Açılan iki sınıfta dizüstü bilgisayarlar ve akıllı tahta arasında kablosuz ağ bağlantısı bulunuyor. İnternet uygulamalarının yapılmasına imkan veren bir teknoloji kullanılıyor.

Akıllı sınıfların aktif ve katılımcı grup çalışmalarının modern bir şekilde yapılmasına olanak tanıyacağı bildirildi. 30- 36 öğrenci kapasiteli sınıflarda verilecek eğitimle, öğrenci ve öğretim üyeleri arasında iletişimin ve etkileşimin geliştirilmesi, yüksek öğretimde fark yaratılmasının amaçlandığı bildirildi. Akıllı sınıflar derslerin interaktif ortamda yapılmasını sağlıyor. Sistem ders sunumlarında her öğrenciye tek dosyada çalışma imkanı veriyor, Öğrenciler dizüstü bilgasaylarla derste akıllı tahtaya müdahele edebiliyor. Problemlerini kısa zamanda çözüp ihtiyaç duyulan kaynaklara kısa sürede ulaşalabiliyor. Ayrıca akıllı sınıflarda, video konferans sistemleri sayesinde, yurt dışı ve Türkiye'deki diğer üniversitelerle iletişim kurma imkanı bulunuyor. Akıllı tahta slayt üzerinde yazı yazma olanağı da tanıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ceyhan Aldemir, öğretim üyesi ve öğrenciler arasında etkileşimci bir öğrenme ortamı oluşturarak, yüksek öğretimde farklılıklar yaratmayı amaçladıklırını belirterek, ?Yurt içindeki eğitim kurumları ile yoğun ilişkileri olan işletme fakültesinde kullanılmaya başlayan yüksek nitelikli iletişim ve bilişim teknolejilerinin, yurt dışındaki eğitim kurumları ile yeni işbirlikleri oluşturulmasına da olumlu katkılar sağlayacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber