'Grip ciddiye alınmazsa ölümle sonuçlanabilir'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoğu zaman soğuk algınlığı ile karıştırılan gribin, ölümle sonuçlanan ciddi sorunlara yol açabileceği bildirildi.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Umur Gürsoy, gribin yüksek ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıktığını söyledi.

Gribin özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp, böbrek, şeker gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır seyrettiğini ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açtığını hatırlatan Gürsoy, bu kadar ciddi problemlere yol açabilen gribin, halk arasında çok sık olarak soğuk algınlığı ile karıştırıldığını ifade etti.

Dr Gürsoy, soğuk algınlığının ateş, hafif kırgınlık, burun akıntısı, hapşırma gibi belirtilerle kendini gösteren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahatı gerektirmeyen bir hastalık olduğunu kaydetti.

Gribin çok kolay ve hızlı bulaşan bir hastalık olduğunu ifade eden Gürsoy, şunları söyledi: "Bu hastalığın tedavisi, ortaya çıkan belirtilerin tedavisi ile mümkündür. Ateşin düşürülmesi, burun akıntısının giderilmesi, halsizlik ve kırgınlığın giderilmesi şeklinde tedavi ile düzenlenir ve yatak istirahatı önerilir. Mevsime uygun giyinilmeli, bol sulu gıdalar, taze sebze ve meyve tüketilmelidir. Hastalar ile yakın temastan, ortak eşya kullanmaktan kaçınılmalı. Hasta kişilerin kahvehane, okul gibi kalabalık yerlere çıkmaması gerekiyor. Hastaların ellerine değil, dirseklerine doğru hapşırmaları hastalığa karşı önemli bir bulaşma engeli oluşturur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber