Polis öfkesini Aristo'yla kontrol edecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2007 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, polislere "Öfke Kontrolü" isimli bir el kitabı dağıtarak, öfke veya saldırganlık ile haklı çıkamayacaklarını anlattı.

Kitap, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Geliştirme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Kitabın önsözünde Aristoteles'in "Herhangi bir kimse öfkelenebilir. Bu kolaydır. Ne var ki, doğru insana, doğru derecede, doğru zamanda, doğru maksatla ve doğru biçimle öfkelenmek, işte bu zordur" sözlerine yer verildi.

Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi de giriş yazısında, "Öfke herkesin yaşayabileceği doğal bir duygudur. Ancak bu duygunun olumsuz sonuçlara neden olmaması için kontrol altında tutulması gereklidir" dedi.

'Duygu olarak doğal'

Kitapta öfkenin doğal bir duygu olduğu, ancak davranışa dönüştüğünde saldırganlık adını aldığı anlatıldı. Öfkenin kıskançlık, dışlanma gibi nedenleri olduğu belirtilen kitapta ayrıca, öfkenin nefes almada güçlük, baş ağrısı, performans kaybı, acelecilik, saldırganlık, konuşma bozukluğu gibi sonuçlara neden olduğu ifade edildi. Kitapta, pasif agresif kişilik bozukluğu olan kişileri tanımanın yolları da anlatıldı.

Polislere, öfke durumunda derin nefes almaları, mantıklı düşünce yapısına geçmeleri, olaylara mizahi yönden yaklaşmaları ve spor yapmaları da önerildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber