Mayın patlaması sonucu gözlerini kaybeden çavuş, kızını hiç göremedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2007 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta arazi taraması sırasında patlayan mayın nedeniyle iki gözünü kaybeden 27 yaşındaki Gazi Uzman Çavuş Süleyman Keleş, hayatını karartan patlama sonrası doğan 4 aylık kızı Hayatnaz'ı hiç göremedi.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yaşayan ve geçen Haziran ayında Şırnak'ta Bestler Dereler mevkiinde arazi taraması yaptığı sırada mayın patlaması sonucu iki gözünü kaybeden Gazi Uzman Çavuş Süleyman Keleş, yaşadığı olayın ardından dünyaya gelen 4 aylık kızı Hayatnaz ve eşi Tuğba ile birlikte yaşama bağlanıyor. En büyük arzusunun kızının yüzünü bir kere bile olsa görebilmek olduğunu anlatan Keleş, aynada yüzüne bakmayı da çok özlediğini ifade etti.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisinin sürdüğünü ve görebilme ümidinin hala olduğunu kaydeden Keleş, hayatını karartan günü ise şöyle anlattı: "Daha önce mayın patlaması olan bölgede tarama yapıyorduk. Nasıl oldu hatırlamıyorum ama arkadaşlarımla benim aramdaki bir mayın patlamış. Daha sonra helikopterle yaralı iki arkadaşım ve ben hastaneye götürüldük. En son gördüğüm şey helikopterde arkadaşımın ağladığıydı. Ameliyattan sonra gözümde bant vardı. Bendeki körlüğün geçici olduğunu düşünüyordum. Ancak daha sonra gözlerimi kaybettiğimin farkına vardım. Buna alışmak çok zor ve acı verici."

Olay yaşandığında eşinin 7,5 aylık hamile olduğunu dile getiren Keleş, şimdi 4 aylık olan kızının yüzünü hiç görememenin acısını yaşadığını belirtti. Yaşadıklarının hiç bir gün aklından çıkmadığını anlatan Keleş, zor günlerini kızı ve eşiyle birlikte atlatmaya çalıştığını ifade etti. Keleş, "Tedavim GATA'da sürüyor. Tek arzum kızımı görebilmek. Buna inanıyorum. Bu zor günler geçecek. Eşim en büyük destekçim. Kendimi hiç yalnız hissetmiyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber