Çorum'a yapılan TOKİ konutlarında mutlu son

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM (CİHAN)-Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde Çorum'a yaptırılan bin 913 konut ile konutların bulunduğu 'Akkent' adı verilen bölgenin altyapısı tamamlandı. Konut sahipleri, bugünden itibaren Belediyeye başvurarak yeni evlerine taşınabilecek.

Celilkırı mevkiinde 2 yıl önce yapımına başlanan toplu konut projesinde nihayet mutlu sona ulaşıldı. Ağustos ayında teslim edileceği açıklanan konutlar, alt yapı eksiklikleri gerekçe gösterilerek sahiplerine teslim edilememişti. Gecikme nedeniyle Valilik, Belediye, Telekom, Milli Eğitim Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Karayolları ve konutların yapım işini üstlenen firma temsilcileri kalan işleri tamamlamak için seferber oldu. Konutların eksikleri, bölgeye yapılacak sağlık kuruluşları ve okullar ile yol, elektrik, su ve doğalgaz altyapısı tamamlandı. Konutlar bugünden itibaren sahiplerine teslim edilmeye başlayacak.

Mutlu haberi duyurmak için Çorum Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Turan Atlamaz ve Hitit Üniversitesi Rektörü Serdar Kılıçkaplan'ın katılımıyla TOKİ konutlarının yapıldığı Akkent'te basın toplantısı düzenlendi. TOKİ'den konut alanların bugünden itibaren belediyeye başvurarak evlerine taşınabileceğini açıklayan Agah Kafkas, Akkent'in hazır hale getirilerek Çorum'un modern bir kente kavuştuğunu söyledi. Vatandaşların taşınmasıyla okul ve sağlık kuruluşlarının hemen hizmete gireceğini anlatan Kafkas, kalan eksiklikler ve işlerin bir yıl içinde müteahhit firma tarafından garantili olarak yapılacağını kaydetti.

TOKİ'nin Çorum'a 5 bin 600 konut yapmayı planladığını dile getiren Kafkas, "İlk etapta bin 913 konut yapıldı. Talep gelmesi durumunda bu sayı artırılacak. Konutların tamamlanmasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ CELİLKIRI BÖLGESİNE KURULACAK

Çorum'a kurulan Hitit Üniversitesi'nin kampüs yeri sorununun tartışma konusu olduğuna da dikkat çeken Kafkas, yer tartışmasını bitirmek için Valilik, Belediye ve Rektörlük ile ortak bir çalışma yaptıklarını bildirdi. Oluşturulan heyet ile Çorum'da kampüs kurulabilecek tüm yerleri incelediklerini aktaran Agah Kafkas, Celilkırı bölgesinde TOKİ konutlarının yakınındaki alana kampüs kurulması konusunda mutabakat sağladıklarını ifade etti. Kafkas, kampüs yeri hakkında şunları söyledi:

"Kampüs alanı teknik incelemelerden geçirilecek. Uygun bulunması halinde üniversite yerleşkesi burada olacak. Daha sonra halkında desteğiyle Hitit Üniversitesi'ni layık olduğu yere taşıyacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber