İstanbul'da yılda 500 polis ihrac ediliyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son dönemde ?yetki aşımı' iddialarıyla gündeme gelen polislerin durumunu değerlendiren İçişleri Bakanı Atalay, ?Sadece İstanbul'da yılda 500 polis meslekten atılıyor. Disiplinsizliğe taviz yok' dedi

24'TE yayınlanan ve Mustafa Karaalioğlu'nun hazırlayıp sunduğu ?Açık Görüş' programının yeni yayın dönemindeki ilk konuğu İçişleri Bakanı Beşir Atalay oldu. Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Atalay, polise yönelik ?aşırı yetki kullanımı' eleştirilerini yanıtladı, PKK'ya yönelik operasyonlarda hem ABD hem de Irak yönetimiyle tam bir işbirliği içinde adımlar atılmaya başlandığını söyledi. Atalay'ın Mustafa Karaalioğlu'nun sorularına verdiği yanıtlardan bir bölüm şöyle:

- PKK terörüne yönelik uluslarası destek kazanılan bir dönemde sınır ötesi operasyon yetkisi için beklenemez miydi?

Sınır ötesiyle ilgili yetki, merkezi Irak hükümeti dahil olmak üzere koalisyon güçleri de dahil bir haberdarlık ve hatta yardımlaşma içinde yürütülüyor.

- Terörle mücadelenin iç boyutu ihmal edildi eleştirileri de var...

Bununla demokratik süreçte, birey hakları, hukuk devleti ilkeleri içinde mücadele ediyoruz.

- Polisin yetki aşımı tartışması gündemde...

Bu konuda hiç bir mazeret tanımıyorum. Üç konuyu öne alıyoruz: Demokratikleşme, bireyin hak ve özgürlükleri ve hukuk devleti. Polis de bu eğitimden geçiyor. Bir kaç olayın peş peşe gelmesiyle, polisimizin ihmali olduğu yönünde değerlendirmeler var.

- Kamuoyunda bazı konuların üstünün teşkilat içinde örtüldüğü kanısı var...

Hiç bir hata örtülmez, şu anda da örtülmüyor. Hata yapanlar olabilir: Bunu da kabul etmek durumundayız. İnsan ölünce, diğer bütün mazeretler zayıf kalır. Ama her şeye rağmen, polisi linç gibi bir anlayışa izin vermem.

- Elinizde ölümlere ilişkin istatistik var mı?

Polislik disipline dayanır, hiç müsamaha gösterilemez. Meslekten ihraç, sadece İstanbul için yıllık 500 kişi seviyesindedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber