Devlet hastanelerinin acil servislerinde ipini getirmeyene dikiş atılmıyor

Haber Giriş : 06 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günün herhangi bir saatinde yaralı olarak acil servise başvuran hastalardan doktorların dikiş ipi istemesi, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Devlet hastanelerinin acil servislerinde yaşanan ?dikiş ipliği sorunu' vatandaşı bezdirdi. Yakınlarını hastanelere getirenlere ?Yaralınızın dikişlerini yapabilmemiz için dikiş ipi getirmeniz gerekiyor.' denilmesi hasta ve hasta yakınlarını zor durumda bırakıyor.

Hastanelerde sıkça yaşanan sorunu Cihan Haber Ajansı Muhabiri Harun Çelik, Ankara Eğitim Hastanesi'nde yaşadı. Çocuğunun geçirdiği bir kaza üzerine Ankara Eğitim Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran Çelik, yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Oğlum düşerek çenesinin altını yardı. Kan akışını durdurmaya çalışarak, çocuğumu Ankara Eğitim Hastanesi'ne getirdim. Nöbetçi doktor, dikiş atılması gerektiğini söyledi. Ben dikiş atılacak diye beklerken, gece vakti elime bir kağıt tutuşturularak, dikiş ipliğini bulmam söylendi. Kucağımda yaralı bir çocuk hastanenin civarındaki tüm bölgeyi taradım; fakat bir eczane bulamadım. Tekrar hastaneye döndüm. Doktorlara dikiş ipliği alabileceğim açık bir yer bulamadığımı belirterek, "Çocuğuma dikiş atılması için benim ip bulmam şart mı? Burada hiç mi ipiniz yok?' diye sordum. Doktor, ?Hastana dikiş atılmasını istiyorsan, ip bulup geleceksin. dedi." şeklinde konuştu. Daha sonra açık bulabileceği eczaneyi tarif ettiklerini belirten Çelik, ?Dikiş atılması gereken çocuğumla birlikte gece vakti yeniden hastaneden çıktım. Daha sonra çocuğumun ağlamalarına dayanamayarak özel bir hastaneye gitmek zorunda kaldım." dedi.

Ankara Eğitim Hastanesi'nden Dr. İsfendiyar Karamustafa, uygulamayı savunarak şunları söyledi: ?SSK'lı hastalara bakmaya başladıktan sonra bu sorunu daha sık yaşıyoruz. Her hizmetin bir karşılığı olmalı. SSK'lılara bakmanın karşılığı olan ödemeler geç yapılıyor. Nakit para girişi olmayınca bu tür aksaklıklar yaşıyoruz.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber