Çocuğun doktor ihmaliyle öldüğünü iddia eden baba suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, beş gün önce gittiği hastaneden bir teşhis konulmayarak geri gönderilen çocuk, iki gün sonra yeniden gittiği hastaneden Balıkesir'e sevki sırasında hayatını kaybetti. 13 yaşındaki Ceyhan Gül'ün şüpheli ölümü üzerine Başsavcılık ve Sağlık İl Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Gül, geçen cuma günü okulda top oynadığı sırada rahatsızlandı. Savaştepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk, bir şeyi olmadığı söylenerek ilaç verilip evine gönderildi. İki gün sonra yeniden rahatsızlanan Ceyhan Gül'ün, aynı hastaneden Balıkesir'e sevkine karar verildi fakat yolda yaşamını yitirdi. Çocuğun babası Cemal Gül, oğlunun ölümününde doktor ihmali olduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Baba Gül, oğlunun Balıkesir'e götürülürken yolda kalbinin durduğunu, cankurtarandaki oksijen tüpü arızalı olduğu için oksijen verilemediğini ileri sürdü.

Savcılık, Ceyhan Gül'ün cesedinin otopsi için Bursa Adli Tup Kurumu'na gönderilmesine karar verdi ve soruşturma başlattı. Balıkesir Sağlık İl Müdürü Mehmet Çalışkan da Ceyhan Gül'le ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. İlk bilgilere göre ihmal görünmediğini belirten Çalışkan, ilgili komisyonun araştırmaya başlayacağını ifade etti. Çalışkan, otopsi sonuçları ve soruşturma sonucunda sağlık bir karar verebileceklerini kaydetti.

Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan cenazesi gelen Ceyhan Gül'ün nâşı, ikindi namazının ardından toprağa verildi. ıÜüCenazeye Savaştepe Belediye Başkanı Gürkan Kurtbaş, Okul Müdürü Güzin Öztüfenk, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber