Aleviliğin aşağılandığı haberine öğrencilerden yalanlama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 17:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzincan Tercan ilçesinde eğitim öğretim veren Tercan Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerine giren İlçe Müftüsü Abdullah Bora hakkında Aleviliği aşığıladığı yönünde bir gazetede çıkan haberin asılsız ve iftira içerikli bir haber olduğu açıklandı. Konu olan sınıfın öğrencileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde, gazetede yayınlandığı şekilde konuların anlatılmadığını belirtti.

Tercan Lisesi son sınıfta öğrenim gören Alevi bir öğrenci ve babasının iddiaları üzerine, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine giren İlçe Müftüsü Abdullah Bora'nın, derste aleviliği aşağıladığı yönünde bir gazetede haber yayınlandı. Tercan Lisesi 3. sınıf öğrencisi G.C. ve babası A.C.'nin bir gazeteye verdiği beyanında öğretmenlerinin Aleviliği kötülediğini iddia etmişti.

Haberin konu olduğu Tercan Lisesi 11/B sınıfı öğrencileri haberi yalanladı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde bazı arkadaşlarının Alevilik hakkında öğretmenlerine soru sorduğunu belirten bir öğrenci, "Öğretmenimiz arkadaşlarımızın soruları üzerine bizlere Alevilik hakkında bilgiler verdi. Ben de Alevi bir kişi olarak, öğretmenimizin verdiği bilgilerde hiçbir eksiklik yoktu. Hatta bilmediğimiz konularda bizleri aydınlattı. Öğretmenimiz hakkında yazılanlar yalandır." diye konuştular. Diğer öğrenciler da yaşanılan olayın yalan bir haber olduğunu ve öğretmenlerinin gazetede yazıldığı şekilde konulardan bahsetmediğini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber