Vatan şairine biralı kutlama

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatan şairi Namık Kemal, ölümünün 119'uncu yılında, Namık Kemal Üniversitesi'nde anıldı. Öğrenciler ve öğretim üyeleri şairin şiirlerini ellerinde bira ve göbek atarken dinledi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde önceki gün bugüne kadar eşi benzer olmayan şiirli, müzikli bir anma töreni düzenlendi. Üniversitenin piramit salonunda gerçekleşen törene rektör Nizamettin Şenköylü, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Daysal, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Demirdağ, çok sayıda hoca ve üniversite öğrencisi katıldı. Katılanlara 3 YTL'lik bilet karşılığında tavuklu pilav, ayran ve bira verildi. Törende 'Vatan Şairi' Namık Kemal'in ve 'Milli Şair' Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri okundu.

SARHOŞ OLDULAR

Son derece normal giden tören bira servisinin yapılmasıyla bir anda değişti. İçkilerin dağıtıldığı barın önünde öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu. Ardından oyun havası eşliğinde göbekler atıldı. Garsonların bile sarhoş olduğu anma töreninde Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne isimli şiiri de okundu. Birçok öğrenci, şehitlerimize ithaf edilen şiiri, ellerinde bira bardaklarıyla dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber