Yolcu otobüslerinde bireysel yayın zorunluluğu geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanlığı, şehirlerarası yolcu otobüslerinde sesli ve görsel yayınların kulaklıklar aracılığı ile izlenebilmesini zorunlu hale getirecek. Bakanlık, otobüs firmalarından Ocak ayına kadar gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, yaptığı açıklamada, şehirlerarası yolcu otobüslerinde yapılan sesli ve görsel yayınların şekli konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını belirtti.

Aydın, otobüs firmaları ile otobüs üreticisi firmalara birer yazı gönderdiklerini ve mevcut otobüslerdeki yayın sisteminin bireysel izlemelere olanaklı hale getirilmesini, bundan sonra üretilecek otobüslerin de buna uygun dizayn edilmesini istediklerini bildirdi.

Aydın, Ulaştırma Bakanlığının Ocak ayından itibaren uygulamayı zorunlu hale getirmeyi planladıklarını, bu nedenle otobüs firmalarından bu tarihe kadar gerekli düzenlemelerin yapılmasını istediklerini kaydetti.

Öte yandan, Karayolu Taşımacılık Kanunu ve arkasından yayımlanan yönetmeliğin ardından yolcu taşımacılığı için öngörülen mali yeterlilikleri taşımayan bazı otobüs firmaları kendiliğinden, bazıları ise Bakanlık tarafından kapatıldı.

Aydın, şehirlerarası düzenli yolcu taşımacılığı yapan şirket sayısının 566'dan 436'ya düştüğünü, istenilen şartları taşımayan firmaların otomasyon sistemiyle güncel olarak izlendiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber