Başkomiser cinayeti davasında müebbet hapis kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 13:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli Başkomiser Erkan Ataman'ı görevi başında öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Tolunay Çiçek (Bostancı), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Tolunay Çiçek (Bostancı) ve avukatı Seval Çöçü, sanık Cüneyt Polat'ın avukatı Mehmet Avni Kirişçioğlu ile müşteki avukatı Hüseyin Taşpınar katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Danışman, dava kapsamında bütün delillerin toplandığını belirterek, sanıklar Tolunay Çiçek ve Cüneyt Polat hakkındaki kararı açıkladı.

Danışman, Tolunay Çiçek'in, görevi nedeniyle Erkan Ataman'ı kasten öldürdüğünün, dava dosyasındaki delillerle sabit olduğunu belirterek, sanığın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1. maddesinin (g) bendi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı. Mahkeme, TCK'nın 62. maddesine göre sanığın cezasını takdiren müebbet hapis cezasına çevirdi.

Tolunay Çiçek ayrıca 6136 sayılı Kanun'un 13/1. maddesi uyarınca "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 1 yıl hapis ve 450 YTL adli para cezasına çarptırıldı. TCK'nın 62. maddesine göre bu ceza, 10 ay hapis ve 375 YTL adli para cezasına indirildi.

Sanık Cüneyt Polat ise 6136 sayılı Kanun'un 13/1. maddesi uyarınca "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 1 yıl hapis ve 450 YTL adli para cezasına çarptırıldı. Bu ceza, TCK'nın 62. maddesine göre, altıda bir oranında indirim uygulanarak, 10 ay hapis ve 375 YTL adli para cezası şeklinde kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber