E-beyanname 2008 yılına kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Oda ile Gelir İdaresi Başkanlığı arasında yapılan çalışmalar sonucunda Maliye Bakanlığının, küçük mükellefin muhtasar ve KDV için e-Beyanname verme zorunluluğunu 2008 başına ertelediğini duyurdu.

İTO'dan yapılan açıklamada, Oda'nın, yaklaşık 100 bin mükellefi mağdur durumda bırakacak elektronik ortamda beyanname verme konusuna yönelik erteleme talebinin kabul edildiği bildirildi.

Açıklamada, Maliye Bakanlığının, yayınladığı Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile Kasım 2007 döneminde başlanılacak olan ''işletme hesabı'' esasına göre defter tutan mükelleflerin aylık dönemler halinde verilen muhtasar ve KDV beyannamelerinin elektronik ortamda gönderilmesi zorunluluğunu 2008 yılına ertelediği kaydedildi.

İTO ve Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri arasında yapılan toplantı sonucunda, Maliye Bakanlığının 29 Sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile düzenleme yaptığı belirtilen açıklamada, ''Bakanlık 'işletme hesabı' esasına göre defter tutan yaklaşık 100 bin mükellefin aylık dönemler halinde verilen muhtasar ve KDV beyannamelerinin elektronik ortamda gönderilmesi zorunluluğunu 2008 yılına erteledi. Karar küçük esnafı rahatlatırken, sorunların en aza indirilmesini sağlamış oldu'' denildi.

İTO açıklamasında, İTO'nun tüm mükelleflerin e-beyanname vermesi için eğitim ve seminerler düzenlemeye devam ettiği vurgulanarak, isteyen mükelleflerin halihazırda elektronik ortamda beyanname verebildikleri hatırlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber