Son araba kampanyaları kaçmaz

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Aralık 2007 09:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Pazardaki yüzde 10'luk daralmayı azaltmak isteyen şirketler kampanyalara hız verdi. Otomotivciler 8 bin YTL'ye kadar indirim, ödemeyi Temmuz 2008'e erteleyen kampanyalar, bedava yakıt ve otopark fırsatı sunuyor

İLKER PEHLİVAN (

İSTANBUL - Geçen yıl mayıs-haziran döneminde uluslararası piyasalardaki dalgalanmayla satışları yüzde 15 düşen otomotiv pazarı bu yıl da yapılan genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle zor bir yıl geçirdi. Tüm zorluklara rağmen otomotiv pazarında toplam satışlar, geçen yılın kasım ayına göre yüzde 20.9 artışla 63 bin 313 adet olurken toplam 11 aylık satışlara bakıldığında pazar yüzde 9.4 daraldı.

2007 yılı ocak-kasım döneminde binek otomobil satışları, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9.5 azalarak, 295 bin 720 adede geriledi. Hafif ticari araç satışları da aynı dönem için geçen yıla oranla yüzde 9.2 gerileyerek 198 bin 116 adet oldu. Şirketler bu yılki daralmayı azaltmak için ağustos ayından bu yana kampanyalarla pazarı hareketlendirmeye çalıştı.

Kampanyalar iki ay önce yüzde 13 civarında olan daralmayı azaltmayı başardı. Şirketler artık yılın son kampanyalarını düzenliyor. Otomotivde indirim döneminin yılın son üç ay olduğu biliniyor. Altı ayı taksit ötelemeden 8 bin YTL'ye kadar indirim yapılan kampanyalar şöyle:

Renault:

Markası ve modeli ne olursa olsun eski araca 5 bin YTL'ye varan takas indirimi sunuluyor. Bunun yanı sıra peşinat ödemeden satın alınan yeni otomobilin ilk taksidi de 2008 yılının nisan ayında ödeniyor. Takasa alınan otomobil peşinat olarak sayılırken, geri kalan tutar için uygun ödeme seçenekleri sunuluyor.

Renault'nun İspark ile hayata geçirdiği, müşterilere bir yıl boyunca ücretsiz park yerleri sunulan kampanyadan faydalanmak için de son ay aralık ayı.

Fiat:

Fiat büyük aralık ayı kampanyasıyla 8 bin YTL'ye kadar indirim ve beş yıl garanti uyguluyor. Fiat Linea'da 2 bin YTL takas indirimi veya 15 bin YTL kredi için sıfır faiz, Sedici'de 8 bin YTL nakit indirimi, Grande Punto'da 23 bin YTL'den başlayan fiyat ve 10 bin YTL'ye sıfır faizli kredi imkânı sunuluyor. Fiat Doblo'da yılbaşına özel 4 bin YTL indirim yapıyor. Ayrıca küçük işletmelere özel yüzde 10 ek indirim var.

Nissan:

Nissan, Micra modeli için aralık ayı boyunca devam edecek, 'Otomatik Vites Farkı Yok' kampanyası başlattı. Nissan, tasarımı ve pratik kullanımı nedeniyle gençlerin ve kadınların gözdesi haline gelen Micra için düzenlediği kampanyada, Micra 1.2 Passion otomatik ve 1.2 Tekna otomatik modellerini düz vites fiyatına satışa sunuyor. Ayrıca tüm Micra modellerinde 2 bin YTL'lik indirim uygulanıyor.

Nissan'da ayrıca; gençlerin ve ailelerin beğenisini kazanan Note dci, aralık ayına özel 30 bin 400 YTL'lik lansman fiyatıyla satışa sunulurken, Patrol, Pathfinder ve X-Trail modelleri için kasım ayında başlatılan '444 avroya 4x4 Kampanyası' da devam ediyor.

Skoda:

Yılın son kampanyası ile müşterilere, 5 bin 600 YTL'ye varan indirimler sunuyor. Skoda ayrıca, 10 bin YTL için 24 ay ödemede yüzde 1.16 faiz oranı uyguluyor. İsteyenlerin ödemelerine üç ay sonra başlayabildiği kampanya kapsamında 60 aya varan vade seçenekleri de bulunuyor.

Kia:

Şirketin kampanyasıyla hem binek hem de ticari araç modellerinde 4 bin YTL'ye varan özel indirimler uygulanıyor. Ayrıca, tüm modeller için peşinatsız kredi imkânı ve yüzde 1.28 faiz oranı da kampanya dahilinde.

Honda:

Civic Sedan'ı 35 bin 170 YTL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Şirket özel Akbank kredisiyle 20 bin YTL'ye yüzde sıfır faiz ve dokuz ay vadeyle uygulanıyor.

Opel:

General Motors (GM) bu yıl piyasaya sunduğu yeni Opel Astra Sedan'ı 30 bin 635 YTL'den başlayan aralık ayına özel fiyatlarla satıyor. Yine GM'e bağlı Chevrolet'nin Aveo Sedan'ı 20 bin 975, Aveo Hatcback 18 bin 650, Lacetti Hatcback ise 22 bin 900 YTL'den başlayan kampanyalı fiyatlarla satılıyor.

Peugeot:

Yılın son kampanyasını yapan şirket 1250 YTL'lik ek yakıt indirimiyle 24 bin 350 YTL'den başlayan fiyatlarla 207 modelini satıyor. Üstelik ödemeler Temmuz 2008'de başlıyor.

Dacia:

Daica Logan MCV 19 bin 700 YTL'den satılıyor. Renault'ya bağlı Dacia 1600 YTL'ye kadar takas indirimi düzenliyor. Kampanya 31 Aralık'a kadar geçerli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber