Kızılay'a kurban bağışlayanlara yarım kilo kavurma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2007 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kızılay Derneği, Et ve Balık Kurumu işbirliğiyle bu yıl ikincisi yapılan kurban bağışı kampanyası kapsamında yaklaşık 65 bin hisselik kurban bağışı hedefliyor. Türk Kızılayı, vekaleten kurban bağışında bulunanlara, kurban etinden yapılan kavurmalardan yarım kilogramını evlerine teslim edecek.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyaya katılımın fazla olmasını beklediklerini belirterek, geçen yıl yurt içi ve yurt dışından toplam 12 bin 600 hisse kurban bağışı yapıldığını, bu rakamın bu yıl yaklaşık 65 bin hisseye ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Kurban kesimleri için bu yıl da Et ve Balık Kurumuna ait kombinaların kullanılacağını belirten Küçükali, Diyanet İşleri Başkanlığı, Veterinerler Birliği ile Noterler Birliğinden birer yetkilinin de kesim yapılan yerlerde bulunacağını kaydetti.

Küçükali, 2,5 kilogramlık kutulara konulan kavurmaların Türk Kızılayı şube başkanları, il milli eğitim müdürlüklerinden birer öğretmen, il müftülüklerinden bir din görevlisi ve Muhtarlar Birliğinden bir muhtarla birlikte tespit edilen ihtiyaç sahiplerini gönderileceğini söyledi.

"KURBAN BAĞIŞ KAMPANYASI DEĞİL, DİNİ VECİBE"

Türk Kızılayının, kurban kesimlerini, İslami ve insani şartlara uygun olarak yaptığını ve hijyenin gözönüne alındığının altını çizen Küçükali, "Türkiye'de bunun yapan hiçbir yer yok. Sadece kurumumuz, bağış yapılan kurban etinden yarım kilogramlık kavurmayı, vekaleten kurban bağışı yapan kişinin evine götürerek teslim ediyor" dedi.

Kurbanın bağış kampanyası değil, bir dini vecibe olduğunu dile getiren Küçükali, İslamiyet'e göre kurban kesen kişinin, kurban etini ihtiyaç sahiplerine dağıtması ve bir parçasını da kendisinin yemesi gerektiğini söyledi. Küçükali, kavurmaların kurban sahiplerine yaklaşık 2-3 ay içerisinde ulaştırıldığını ifade etti.

Her kesim yerinde bir din adamının bulunacağını belirten Küçükali, "Vekalet veren 50 kişinin ismini imama veriyoruz. İmam da alıp kabul ediyor, duasını okuyor ve kasaba vekalet veriyor. Kasaplarda vekaleti alarak kurbanları kesiyor. Bunun doğruluğunu da orada hazır bulunan notere tasdik ettiriyoruz" diye konuştu.

Küçükali, kurbanlıkların hepsinin veterinerler tarafından kontrol edildiğini, kurban kesimlerin kameralarla çekilerek CD'lere aktarıldığını da ifade ederek, CD'lerin çoğaltılarak vekaleten kurban bağışında bulunan kişilere gönderildiğini söyledi.

"KURBAN BEDELİ 240 YTL

Oluşturulan teknik heyetin bu yılki kurban bedelini 240 YTL olarak tespit ettiğini belirten Küçükali, bağışın, Türkiye'deki tüm ulusal bankaların tamamında bulunan Türk Kızılayı'nın "2868" numaralı kurban bağış hesap numarasına, Kızılay şubelerine, kurulacak stantlarda ve Türk Kızılayının kendi web sayfasından yapılabileceğini kaydetti.

Küçükali, kurban vekaleti veren vatandaşların mutlaka kendilerine adres ve telefon numaralarını yazdırmaları gerektiğini, kendilerine kurbanların hangi kombinada, hangi saatte kesildiğinin SMS olarak bildirileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber