Hakim ve savcıları taşıyan otobüse bomba koyan sanıklardan 3'üne müebbet hapis

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2007 13:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul'da, hakim ve savcıları taşıyan İETT otobüsüne 10 Nisan 2006 tarihinde bomba konulması ve Galeria Alışveriş Merkezi'ne bomba koymaya teşebbüs edilmesiyle ilgili açılan davada, sanıklardan 3'ü müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 4 sanığa ise 6 yıl 3'er ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına; tutuklu sanıklar Erdal Özel, Şahnaz Şahin, İhsan Kartal, Abdulkadir Uçar, İhsan Akbıyık ve Suud Aydın ile birlikte avukatları katıldı. Davanın tutuksuz sanığı Mehmet Şefik Arslan ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ederken, avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Erdal Özel, Şahnaz Şahin ve İhsan Kartal'ı hakim ve savcıları taşıyan İETT otobüsüne bomba koydukları, Galeria Alışveriş Merkezi'ne bomba koymaya teşebbüs ettikleri'ne karar vererek, sanıkları müebbet hapse mahkum etti. Mahkeme heyeti ayrıca, diğer tutuklu sanıklar Abdulkadir Uçar, İhsan Akbıyık ve Suud Aydın ile tutuksuz sanık Mehmet Şefik Arslan'ı "örgüt üyesi olmak, örgüt adına patlayıcı taşımak, silah bulundurmak ve korsan gösterilere katılmak" suçlarından 6 yıl 3'er ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

10 Nisan 2006 tarihinde Bakırköy, Beyoğlu, Eyüp ve Fatih Adliyeleri'ne Cumhuriyet Savcılarını ve hakimleri taşıyan İETT otobüsünde bomba bulunmuş, 12 Nisan 2006 tarihli Ülkede Özgür Gündem isimli gazetenin ve terör örgütü güdümünde yayın yapan internet sitesinin haber içeriğinde eylemin bölücü terör örgütü adına yapıldığı ifade edilmişti. Ayrıca, Bakırköy'de bulunan Galeria Alışveriş Merkezi'ne bomba koymaya teşebbüs edilmişti. Her iki olayla ilgili gözaltına alınan 6'sı tutuklu 7 sanık İstanbul 12. Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber