Vailik Basın Müdürü 5 bin YTL rüşvet alırken suçüstü yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2007 18:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Isparta Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sadi K., bir yerel gazetenin sahibinden 5 bin YTL rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandı. Sadi K., alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

İddiaya göre, Müdür Sadi K., Eğirdir Ekspres adlı yerel gazetenin sahibi Mürsel Erben'den 'resmi ilanlarını kesme' tehdidiyle rüşvet aldı. Erben'in Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikâyet üzerine harekete geçen polis, düzenlediği operasyonla basın müdürünü önceden seri numaraları alınmış paralarla birlikte suçüstü yakaladı.

Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, yerel gazete sahibinin savcılığa 'rüşvet istendiği' yönündeki şikayeti üzerine baskını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bize gelen yazılı evrakla birlikte ekiplerimiz gerekli hazırlıkları yaparak operasyonu yaptı" dedi. Seyhan, suçüstü olayında şahısla birlikte 5 bin YTL'nin ele geçirildiğini söyledi.

Vali Şemsettin Uzun ise gözaltına alınan müdürü için "Bu arkadaş benim sağ kolumdu. Ya da en azından ben öyle biliyordum. Böyle yapması beni çok üzdü." ifadesini kullandı. Vali Uzun, zaman zaman bu tür rüşvet şikayetleri aldığını da aktararak, "Bugün kendi makamında 5 bin YTL para alırken emniyet mensupları tarafından yakalandı. Açığa alınmıştır. Şu anda gözaltında." diye konuştu. Vali Uzun, Sadi K.'nu suçüstü yakalayan Emniyet Müdürü Seyhan ile iki polis memurunu başarılarından dolayı tebrik etti.

Eğirdir Ekspres Gazetesi sahibi Mürsel Erben, Isparta'daki resmi kurumların ilanlarını valilik basın müdürlüğü tarafından denetlendiğini, ancak Basın Müdürü Sadi K.'nın her yıl kendisinden rüşvet istediğini ileri sürdü. Erben, basın müdürünü yakalatma olayını şöyle anlattı: "Benden her yıl rüşvet istiyordu. Sigorta ve vergi borcu olmadığına dair belgeler istiyor, 'Belge getiremezsen rüşvet getir' diyordu. Hepsinin ses kaydı ve görüntüsü var. Kendisinde 3 bin YTL'lik senedim var. En son 5 bin YTL'yi odasına götürdüm. Getirdim dedim. 'Montumun cebine koy' dedi. Görüştükten sonra 'ilanlar devam edecek' dedi. Bu arada polis suçüstü yaptı."

Gözaltına alınan Sadi K., polislerin nezaretinde önce İl Emniyet Müdürlüğü'ne ardından da sağlık kontrolü için Gülkent Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber