Müsteşar'a kırmızı halı seren Başsavcı görevden alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müsteşar'a kırmızı halı seren Başsavcı görevden alındı

CİHAN HABER AJANSI-Adalet Bakanlığı Müşteşarı Fahri Kasırga ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Eski Başkanı Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Celal Altunkaynak'ın Samsun Adliye Sarayı'na ziyareti sırasında kırmızı halı serdiren Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, bakanlık tarafından görevinden alındı.

Olayın ulusal gazetelerde yer almasının ardından devreye giren Adalet Bakanlığı'nın, Öztürk'ün Hakimler ve Savcılar Yasası gereğince Ankara'ya çekildiği öğrenildi.

5 ay önce Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Osman Öztürk, Samsun'a alışamadan merkeze alındı. Atanmasının ardından yaptığı açıklama ile Samsun'da suç örgütlerine nefes aldırmayacaklarını söyleyerek göz dağı veren başsavcı Öztürk, kırmızı halıya kurban gitti. Hafta sonu yeni adliye sarayı yapılması için incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Adalet Bakanlığı Müşteşarı Fahri Kasırga ile Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Celal Altunkaynak'ı karşılamak için adliye sarayı merdivenlerine kırmızı halı serdiren Öztürk, olayın basında yer almasının ardından zor duruma düştü. Kırmızı halının neden serildiğini yazılı olarak açıklasa da bu bakanlık tarafından inandırıcı bulunmadı. Osman Öztürk'ün sabah saatlerinde Adalet Bakanlığı'ndan gelen yazıyla merkeze alındığı belirtildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, kırmızı halı serilmesi konusunda şunları demişti: "Yargıtay üyelerinin ziyareti yargı mensupları için moral ve kıvanç kaynağı olmuştur. Uygulanan seramoni ziyarete verilen önemin şekilsel unsurlarından biridir. Karşılanan konuklar Samsunluların ve Samsun Adliyesi'nin misafirleridir. Siyasi bir kimliğe sahip olmayan, meslekten gelen yüksek yargıçlardır. Halen görevde bulunan yüksek yargıçlara, emekli olanlara ve onların kurumsal temsilcilerine adliyemizce her zaman yapılan geleneksel ve mutad bir uygulamadır. Yargıya ve yargı mensuplarına protokolde gerekli saygı ve hassasiyetin gösterilmesinin tüm meslek mensuplarının mesleki onur ve saygınlıklarına katkı bağlamında algılanması gerekir. Yargı erki ile ilgili olarak yapılan eleştirilerin yapıcılığı, kuşkusuz ulusumuzun yararına olup, yargı erkinin sorunlarının çözümü noktasında atılan her adımın, bu yoldaki yürüyüşün, kırmızı halı ile karşılanmasına getirilen eleştirilerin yapıcılığı ve gündemin tartışma konuların dahili yüce Türk milletimizin taktirine saygı ile sunulur."


Müsteşara kırmızı halıyı serdi, Ankara'da görevi kaptı

MİLLİYET- Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, Ankara'ya yetkiyle Cumhuriyet Savcısı olarak atandı.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısında, kurula tanınan yetkiyle, Osman Öztürk'ün Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak atanması kararlaştırıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk'ün, Samsun Adliyesi'ni ziyaret eden Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'yı "kırmızı halı sererek karşıladığı" yönünde basında haberler yer almıştı. Öztürk ise "Özünde yargı mensubu olan Sayın Müsteşar ve Yargıtay üyemizin ziyaretlerinde uygulanan seremoni, anılan ziyarete verilen önemin şekilsel unsurlarından biridir" açıklamasında bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber