Cep telefonuyla konuşan sürücülere ceza

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, araç kullanırken cep telefonuyla konuşan ve sigara içen sürücüleri affetmedi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, araç kullanırken cep telefonuyla konuşma yasağına sıkı denetim getiriyor. İnsan hayatı için büyük önem arz eden trafik kurallarının uygulanıp uygulanmadığını denetleyen şehir içi trafik polisleri, araç kullanırken cep telefonuyla konuşan ve sigara içen 13 kişiye toplam 676 YTL idari para cezası uyguladı. İçişleri Bakanlığı'nın "Trafik Güvenliği, Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" kapsamında, şehir merkezinde denetimlerini sıklaştıran trafik ekipleri, 9 personelle 1 saatlik uygulamada araç kullanırken cep telefonuyla konuşan 10 kişi ile direksiyonu tek elle tutarak sigara içen 3 kişiye 52'şer YTL para cezası kesti.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Arslan İlkyaz, İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazalarını önleme konusundaki kararları doğrultusunda denetimlerin aralıksız sürdüğünü, kimseye müsamaha göstermediklerini söyledi. Rüşvetsiz, dürüst, ilkeli ve herkese adil davranan polislik anlayışını simgeleyen beyaz eldiven uygulamasını Türkiye'de ilk kez başlayarak örnek olduklarını belirten İlkyaz, "Emniyet teşkilatı olarak, 'sıfır hata, sıfır tolerans' anlayışıyla uygulamalarımızı sıklaştırdık. Günün her saatinde trafik ekiplerimiz caydırıcı nitelikteki denetimlerini sürdürecek. Bakanımız Beşir Atalay'ın trafik kazalarının sebeplerinin başında hız, öndeki arabayı yakın takip, kırmızı ışık ihlali, cep telefonu kullanımı, emniyet kemerinin takımının ihmal edilmesi ve alkollü araç kullanımı gibi faktörlerin en başta geldiğini söyledi. Bütün araştırmalar, cep telefonunun sürücünün dikkatini dağıttığını, reflekslerini azalttığını ve tepki vermesini geciktirdiğini ortaya koydu." dedi.

Şehiriçi Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kırmızı ışık ihlali yapan, ehliyetsiz motosiklet kullanan, evrak eksiği bulunan ve emniyet kemeri takmayan sürücülere de toplam 542 YTL para cezası uyguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber