CHP'li vekilden yeni YÖK başkanı ile ilgili medyatik sorular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 18:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP'li Öztürk:

Yazıcıya

Gönder!

Arkadaşına

Gönder!

Yorum Yaz

Ankara - CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, YÖK Başkanlığına dün atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, Pollmark Piyasa ve Kamuoyu Araştırmaları Danışmanlık Eğitim Ticaret ve Sanayi Limited Şirketinin ortağı olup olmadığını sordu.

Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Pollmark şirketinin ortaklarının kimler olduğunu ve hisse paylarının açıklanmasını istedi.

"Pollmark, AKP'nin kamuoyu anketlerini yaptırdığı şirket mi?" diye soran CHP'li Öztürk, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"2007 Nisan ayında, AKP'nin cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek amacıyla yaptırdığı kamuoyu anketinin, Pollmark tarafından hazırlandığı iddiaları doğru mu? Bu iddialar doğruysa, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, YÖK Başkanı olarak atanmasında AKP ile arasındaki ilişkilerin etkisi olmuş mudur? Pollmark, 2003 yılından bugüne kadar, hangi kamu ihalelerine girmiş ve bu ihalelerin hangilerini kazanmıştır? Pollmark, bu ihaleleri hangi bedelle almıştır? Pollmark, RTÜK'ün açtığı hangi ihaleleri almıştır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber