Muş'taki Belediyeler elektriksiz kaldı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEDAŞ'a elektrik borcu bulunan Muş merkez ile 5 ilçe ve 28 belde belediyesinin hizmet binalarının elektriği kesildi.

Muş Belediyesi ile Bulanık, Varto, Malazgirt, Hasköy, Korkut ilçeleri ve 28 belde belediyesinin hizmet binalarının elektrikleri sabah saatlerinde TEDAŞ ekiplerince kesildi.

TEDAŞ İl Müdürü Murat Karagüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik borcu olan belediyelerden 10 Aralıka kadar borçlarını ödemelerini veya borç ödeme planı çıkartmalarını istediklerini bildirdi.

Uyarılarına rağmen hiçbir belediyenin anlaşmaya yanaşmadığını savunan Karagüzel, ''Bunun üzerine biz de borcu bulunan belediyelerin hizmet binalarının elektriklerini kestik. Borçlar, 2004 yılından itibaren ödenmeyen elektrik borçlarıdır. Biz uzlaşmaya hazırız. Ödeme planı çıkartarak, borçlarını ödemeyi taahhüt eden belediyelerimizin elektriğini açmaya hazırız'' diye konuştu.

Karagüzel, vatandaşları mağdur etmemek için su depoları ve itfaiye müdürlüklerinin elektriklerini kesmediklerini sözlerine ekledi.

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ise TEDAŞ'la görüşerek ödeme planı çıkartacaklarını ifade ederek, ''Elektriksiz hizmet olmaz. Fakat biz kalkınmada sonuncu iller arasındayız. Buna rağmen elektriğimiz kesiliyor. Bunu anlamış değilim'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber