Yaralı, ambulanstan düştü... İşte o an/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da dün akşam saatlerinde yaşanan kaza sonrası, konulduğu ambulanstan sedye ile birlikte düşen Mehmet Ali Kocaman, kemerini bağlamadıklarını ve bu nedenle ambulanstan düştüğünü iddia etti.

Ankara'da dün akşam meydana gelen trafik kazasında Mehmet Ali Kocaman ve arkadaşı Emrah Uzun yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Kocaman, CİHAN'a yaptığı açıklamada, ambulans ile hastaneye götürülmek istenirken, hareket halindeki ambulansın arka kapısının açılması üzerine sedye ile birlikte yere düştüğünü ifade etti.

İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırılan Kocaman'ın, kaza ve ambulanstan düşmesi sonucu kaburgaları kırıldı, ciğerine batan kemikler nedeniyle iç kanama yaşadı ve bacaklarında kırıklar meydana geldi. Kaza sonrası acil serviste müdahale altında tutulan Kocaman, konuşmakta zorluk çekerken, "Ambulansa binerken düşürdüler. Kemeri bağlamamışlar. Kaburgalarım kırıldı. Acısını çekiyoruz. Bacaklarım, kalça kemiğim kırılmış" dedi.

"Ambulansçıları kim çağırmış, siz mi çağırdınız" diyen ve zorlukla konuşan Kocaman, kaza anı ile ilgili olarak, "Yoldan çıktık. Sulu yola girdik. Arabadan fırlamışım. Arabanın dışına uçmuşum" diye konuştu. Hastaneye oğlunu ziyarete gelen Kocaman'ın annesi ise, "Kimsemiz yok. Yardımcı olsunlar. Sabah kızım aradı. Araçtan düşmüş dedi. Anne kötüyüm diyor. Hayatı tehlikede, lütfen yardımcı olsunlar" diye konuştu.

Söz konusu kaza, 02.00 sularında Yenimahalle Hipodrum Caddesi üzerinde meydana gelmişti. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yol kenarına aldıkları Mehmet Ali Kocaman'a ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı Kocaman, müdahale sonrası ambulansa alındı. Sağlık ekipleri yaralıyı ambulans ile hastaneye götürmek isterken, hareket halindeki aracın arka kapısının aniden açılması sonucu yaralı Kocaman sedye ile birlikte yere düştü.

Sedyenin yan dönmesiyle vücudunun yan tarafı ve kafasını sert bir şekilde yere vuran Kocaman'a sağlık ekipleri tekrar müdahale etti. Yaralının ambulanstan düştüğünü gören vatandaşlar ise sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Yaralı daha sonra tekrar ambulansa alınarak İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırıldı.


Ambulans giderken arka kapısı açıldı, yaralı yere düştü!

Yenimahalle ve Çankaya'da meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 1'i ağır 4 kişi ağır yaralandı.

Yenimahalle Hipodrom Caddesi'nde sabaha karşı meydana gelen kazada, eski Hipodrom yönüne seyreden Emrah Uzun (22) yönetimindeki 06 TFP 21 plakalı otomobil, benzin istasyonu karşısındaki refüje savruldu. Refüjdeki ağaçlara çarptıktan sonra durabilen aracın sürücüsü Emrah Uzun ve otomobilde bulunan Mehmet Ali Kocaman yaralandı.

Yaralılardan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Emrah Uzun'un durumunun iyi olduğu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesine kaldırılan Mehmet Ali Kocaman'ın ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

YARALI, AMBULANSTAN DÜŞTÜ

Yaralılardan Mehmet Ali Kocaman, kaza yerinde konulduğu ambulansın hareket etmesinden kısa süre sonra aracın arka kapısının açılması üzerine yere düştü.

Yaralının ambulanstan düştüğünü gören bazı vatandaşlar, "Yaşayan adamı öldürdünüz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz, insan hayatı bu mu?" diyerek tepki gösterdi. Diğer yaralı Emrah Uzun için beklenen ikinci ambulansın geç gelmesi de vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kazanın ardından otomobile ait motor ve diğer parçaların yola dağıldığı ve hız ibresinin 200 kilometre/saatte sabitlendiği görüldü.

Kaza nedeniyle kısmen trafiğe kapatılan yol, temizleme çalışmalarının ardından açıldı.

ÇANKAYA'DAKİ KAZA

Çankaya'daki trafik kazasında da 2 kişi yaralandı. Kocatepe Kültür Merkezi yönünden Mithatpaşa Caddesi yönüne seyreden Onur P.

yönetimindeki 06 P 63 plakalı otomobil, Kocatepe Nikah Salonu önündeki alt geçit girişinde refüjdeki beton direğe çarptı. Kazada, otomobilde bulunan Mücahit Gülaç (22) ve Mehmet Erdoğan (23) yaralandı. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, sürücü Onur P. gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber