Valinin dili sürçtü: Sayın Bakanımız Ertuğrul Sağlam...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elif DEMİRCİ DHA

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Vali Kıraç'ın dili sürçtü ve Bakan Ertuğrul Günay'a Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın ismini söyleyerek, ?Sayın Bakanımız Ertuğrul Sağlam, bugün İzmir'e geldi'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de düzenlenen deniz, sahil ve turistik tesislerin temizliğinin tartışılacağı konferansa katılmak için geldiği İzmir'de önce İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Kıraç, konuşmasına başlarken, Bakan Ertuğrul Günay'ın ismini, Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile karıştırdı ve ?Sayın Bakanımız Ertuğrul Sağlam, bugün İzmir'e geldi'' diyerek söze başladı. Bunun üzerine Bakan Günay, Vali Kıraç'ı ?Günay'' diye uyarınca ?Afedersiniz Sayın Günay'' diyerek sözlerine devam etti.

Bakan Günay, Vali Kıraç'ın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarete İzmir Valisi Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AKP İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ve parti yöneticileri katıldı. Başkan Kocaoğlu, ?Bakan'ın ziyaretinden son derece mutluluk duyuyoruz. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, saygılar sunuyorum'' dedi.

Bakan Günay, İzmir'in tarihine, geçmişine yakışır kültür, sanat ve turizm merkezi olması için önümüzdeki süreçte kent yöneticileriyle birlikte çalışmalar yapacaklarını belirterek, EXPO 2015'e aday olan kentin bu organizasyona ev sahipliği yapması için Mart'ta yapılacak oylama öncesi kent yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İzmir'i ayağa kaldıracak projeleri değerlendireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber