6.5 milyon YTL uçuran müdireyi köpeği yakalattı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis 6.5 milyon YTL'lik parayı zimmetine geçiren Ziraat Bankası Caddebostan Şube Müdür Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu'nu FBI'yı aratmayan titiz yöntemlerle yakaladı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube'sinin başına getirilen Cahit Gök, bir haberden Dizdaroğlu'nun Cinnoş adlı köpeğine çok düşkün olduğunu öğrendi. Polis, üç ay boyunca Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Sarıyer ve Bakırköy'de veterinerleri tek tek dolaşarak emekli albay eşi Akil Dizdaroğlu ile Dilek Dizdaroğlu'nun fotoğraflarını veterinerlere gösterdi.

Bakırköy'deki bir veteriner Akil Dizdaroğlu'nu tanıdığını ve cooker cinsi köpeklerini kendilerine getirdiğini söyledi. Böylece Dizdaroğlu'nun Ataköy'deki ev adresine ulaşıldı. Polis, evi gözlemeye başladı. Dün sabah eşi Cinnoş'u bahçeye çıkardığı sırada pencereden el sallayan Dilek Dizdaroğlu'nu gören polis, eve baskın yaparak kendisini gözaltına aldı. Dizdaroğlu, polise ?O ben değilim? dediyse de kelepçelendi. 10 gün süren bir çalışmayla gözaltına alınan 53 yaşındaki Dizdaroğlu, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne konuldu.

Gül Sunal'la birlikte yargılanmıştı

Dİlek Dizdaroğlu, 148 müşteriye ait 6 trilyon 117 milyar lirayı zimmetine geçirmekten 5 ayrı giyabi tutuklama kararıyla aranıyordu. Bankacının hesabını boşalttığı müşteriler arasında eski Genelkurmay Başkanları Necdet Üruğ, Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Muhittin Fisunoğlu da bulunuyordu. Bankacı, Kemal Sunal'ın ölümünden sonra eşini banka hesabındaki yaklaşık 1 trilyon lirayı vergi kaçırmak için sahte imzalarla müşterek hesap haline getirttiği iddiasıyla Gül Sunal'la birlikte yargılanmıştı.

Devrim TOSUNOĞLU - Mete YILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber