Devlet dairesinde sıcaklık 21 dereceyi geçmeyecek, memura 3 ay kravat yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşın enerjiyi daha verimli kullanması için kanun çıkarmaya hazırlanan hükümet, işe devlet dairelerinden başlayacak, enerjinin etkin ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar, önce kamu kurum ve kuruluşlarında başlayacak.

Devlet dairelerinde her ısıtma sezonu öncesi bakım ve onarım, kapsamlı şekilde yapılacak. Düşük elektrik tüketen A sınıfı klimalar kullanılacak. Dış ortam sıcaklığı 30 derecenin altında iken, soğutma amaçlı klimalar iç ortam sıcaklığı 23 derecenin altına inmeyecek şekilde çalıştırılacak.

Kalorifer tesisatı projelendirme kuralları standardında iç hacim konfor sıcaklık ayarlı termostatik vanalar kullanılacak. Kışın iç ortam sıcaklığı 21 derecenin üstüne çıkmayacak şekilde ayarlanacak. Radyatör arkalarına, alüminyum kaplı ısı yalıtım levhaları yerleştirilecek ve radyatörlerin önleri kapatılmayacak. Yaz kıyafeti uygulamasına da standart getiriliyor. 15 Mayıs-15 Ağustos arasında ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu uygulanmayacak. Başbakanlık; kamu kurum ve kuruluşları, özelleştirmeye tabi KİT'ler, döner sermayeli KİT'ler, bağlı ortaklıklar, özel hukuka tabi kamu kuruluşları, belediye il özel idarelerine dönük, enerjinin etkin ve verimli kullanılması için alınacak bir dizi tedbiri içeren genelge taslağını, ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sundu. 2008'de yürürlüğe girmesi planlanan taslağa göre, kamu kurum ve kuruluşları enerjiyi en verimli şekilde kullanmak için gerekli tedbirleri alacak. Kamu binalarında enerji ve yakıt envanteri tutulacak.

Binalarda ısıtma, soğutma, aydınlatma gibi enerji harcayan sistemler için üretim ve verimliliği artırıcı etüt ve projeler hazırlanacak. Maliye Bakanlığı, bu amaçla her yıl 150 milyon YTL'den az olmamak üzere ödenek tahsis edecek. Ödeneklerde okul, üniversiteler ve hastanelere öncelik verilecek. Ayrıca enerjinin en verimli şekilde kullanılması için hizmet içi eğitim verilecek ve uygulamalardan sorumlu enerji yöneticileri görevlendirilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında zorunlu haller dışında elektrikle ısınılmayacak ve elektrikten sıcak su elde edilmeyecek. Yeni inşa edilecek binalarda ısı yalıtımına dikkat edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber