658 çocuklu kaymakam!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HASAN KIRMIZITAŞ Şanlıurfa DHA

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel (37), ilçedeki yetim ve öksüz 656 çocuğa önce ne istediklerini sordu, sonra tümünün isteklerini yerine getirdi.

2005 sonunda Birecik'te göreve başlayan Sonel, ilçe merkezi, 70 köy, 74 mezradaki yetim ve öksüz 656 çocuğu tespit etti. Sonel, daha sonra bu çocuklara birer mektup göndererek, "Anne veya babanız hayatta olsaydı onlardan ne isterdiniz?" diye sordu.

Bazı çocuklar 'kırmızı uçlu kalem', '37 numara bot', 'futbol topu', 'bisiklet', 'bilgisayar' gibi taleplerde bulunurken, bazıları da 'Sadece babama sarılmak istiyorum', 'Annem artık ağlamasın, yeter' gibi duygu dolu cümleleri kâğıda döktü.

Tüm çocukların isteklerini yerine getiren Sonel, şöyle konuştu: "Devlet olanakları ve bağışlarla bazı ihtiyaç sahiplerine ev aldık, bazılarının evini onardık. Beyaz eşya, bilgisayar, bisiklet, kıyafet ve kırtasiye malzemesi dağıttık. Hasta olanların tedavilerini üstlendik. Çocuklarım Hanzade ve Mustafa'yla birlikte 658 çocuğun babası oldum. Çocuklarım, eşim ve benle birlikte 660 kişilik bir aile olduk."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber