Öğretmenlerin yarıdan fazlasının ruh sağlığı bozulmuş durumda...

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler çıldırsın mı?

SIRRI YÜKSEL CEBECİ

[email protected]

KESİNLİKLE önyargılı değiliz. Televizyonlarda ve kimi internet sitelerindeki videolarda gördüklerimiz ve duyduklarımıza dayanarak yorum yapıyoruz.

Antalya Endüstri Meslek Lisesi'nde 34 yaşındaki 12 yıllık bayan İngilizce öğretmeni, kimi öğrencilerini dövüyor, kimilerine de küfür içerikli sözlerle hakaret ediyormuş.

Medyadaki haberlere göre, bayan öğretmenin fiziki zarafetiyle bağdaşmayan davranışlarını cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip, bunları kendi internet sitesinde yayınlayan öğrenci, okuldan atılmış.

Öğretmene ise sadece kınama cezası verilmiş.

Bu çeşit olaylar başka okullarda da oluyor. 12 yıllık İngilizce öğretmeni gibi sinirlerine, eline ve diline hakim olamayan öğretmenler başka okullarda da var. Fakat kendilerini izleyen, denetleyen ya da şikayet eden olmadığı için, meslekleriyle birlikte tavırlarını da hiçbir engelle karşılaşmadan sürdürüyorlar. Bir öğrenci, cep telefonu kamerasıyla davranışlarını görüntülemeseydi, 12 yıllık İngilizce öğretmeninin öğretmenlikle bağdaşmayan aşırılıklarından hiçbirimizin haberi olmayacaktı. Hepimiz o yollardan geçtiğimiz için biliyoruz. Öğretmeni okul veya milli eğitim müdürüne şikayet etseniz, sizi asla ciddiye almazlar. Çünkü onlara göre haklı olan daima öğretmendir. İşte bu anlayış yüzünden, bu tip öğretmenlere ñsayıları çok az da olsa- her yerde ve her zaman rastlamak mümkün...

Sorunları hep aynı

MEVCUT ekonomik şartlarla çoluk çocuk geçindirmeye çalışan ve burnundan soluyan öğretmenleri de büsbütün haksız görmemek gerekiyor.

Öğretmenleri sağlık muayenesinden ve psikolojik testten geçirecek olsanız, yarıdan çoğunun ruh sağlığının bozulmuş olduğunu görürsünüz.

Ekonomik sıkıntılara bir de ergenliğe yeni adım atmış öğrencilerin taşkınlıklarını ve saygısızlıklarını da eklerseniz, hala çıldırmamış olmalarına şükretmelisiniz.

Antalya Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 12 yıllık ve evli bayan öğretmenin sıkıntılarını, sorunlarını ve nasıl bir ruh hali içinde olduğunu bilmemize gerek yok. Çünkü bütün öğretmenler aynı sorunları ve sıkıntıları yaşıyor.

Birkaç ağaç için

FAKAT hele 12 yıllık tecrübesi olan bir lise öğretmeninin, sorunları ve sıkıntıları ne olursa olsun, nasıl bir ruh hali içinde bulunursa bulunsun, o yaşta öğrencilerin dayakla, küfür ve hakaret etmekle eğitilemeyeceğini bilmesi gerekir.

Buna hakkı olmadığını da...

Zira kendi sıkıntılarının ve sorunlarının sorumlusu, öğrenciler değil.

Bu münferit olay bile, öğretim kurumlarımızın ne kadar laçkalaştığını, disiplinsizliğin ve başıboşluğun ne boyutta olduğunu bütün çıplaklığı ile ortaya koymaya yetiyor.

Türbanlı kız öğrencilerin eğitim hakkına odaklanan AKP iktidarının, okulların tümüyle elden gitmekte olduğundan haberi yok!

Birkaç ağaç için bütün orman gözden çıkarılır mı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber