Adana SSK'da hayali emeklilik skandalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Adana İl Müdürlüğünde bazı memurların emeklilik hakkı olmayan kişileri para karşılığında hayali sigorta girişleri yaparak emekli ettiklerinin ortaya çıkmasıyla başlatılan soruşturma devam ederken, aynı yöntemle emekli edildiği tespit edilenlerin sayısının 33'e ulaştığı öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin, SSK'da görevli bazı memurların dışarıdan irtibatlı oldukları şahıslarla hareket ederek emeklilik hakkı olmayan kişileri sahte belgeler ve hayali hizmet girişleriyle 5-10 bin YTL para karşılığında emekli ettiklerini tespit etmesinin ardından olayla ilgili 9 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve halen tutuklu olarak yargılanan SSK memuru H.Ş.'nin yaptığı

işlemler üzerinde yapılan kurum içi incelemeler sonucu hayali sigorta işlemleri ile emekli edilenlerin 7 kişiyle sınırlı olmadığı, bugüne kadar 33 kişinin aynı yöntemle emekli edildiği tespit edildi.

Bu arada, aynı yöntemlerle emekli edildiği ve isimleri tespit edilenler arasında Kadir K., Belkız K., Rabiya K., Serdar Y., Erbabi K., Mutlu K., Recep Ç., Özcan D., Süleyman B., Cumali Ş., Mehmet Ö., Ahmet A., Mazlum Garip K., Haluk K., Ali A., Muhittin Y., Ahmet E., Adem L., Mehmet E. ve Ramazan Ç.'nin yer aldığı öğrenildi. Bu kişilerden Cumali Ş.'nin yurtdışında çalıştığı hizmetlerinden dolayı yurtdışı borçlanması talebinde bulunduğu, bu talebinin SSK tarafından kabul edildiği ve 25 bin dolar ödeme yapması gerektiği bildirildi. Cumali Ş.'nin bu parayı toparlayamadığı ancak söz konusu süreçte tanıştığı H.Ş. adlı memur tarafından 12 bin YTL para karşılığı hayali hizmet girişiyle emekli edildiği tespit edildi. Yapılan araştırmada emekliliğe ilişkin evraklarının dosyada bulunmadığı ortaya çıkarıldı.

SSK'da kişilere ait dosyalarda işe giriş bildirgelerinin bulunmasının zaruri olduğu, söz konusu belge olmadan kişilerin emekli olamayacağını vurgulayan sigorta uzmanları, emeklilik işlemi ve işe giriş bildirgeleri ayrı ünitelerde yürütüldüğü için sahtecilik iş ve işlemlerine ilişkin soruşturmanın değişik kademelerdeki görevlileri de kapsayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber