Kurban kesiminde kurallara uymayanlara ceza yağacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, vatandaşların kurbanlarını kentte kurulan 128 satış yerinden almalarını ve belirlenen 8 kesim yerinde kesmelerini istedi.

İstanbulluların bayramı huzur, güvenlik ve esenlik içinde geçirmeleri için birtakım tedbirler alındığını belirten Güler, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulundukları alışveriş merkezleri, eğlence yerleri, istasyonlar ve mezarlıklarda gerekli tedbirlerin ilgili kurumlar tarafından alınacağını söyledi.

Güler, trafik, belediye, zabıta ve vergi denetim elemanlarının denetimlerini sürdüreceklerini, zorunlu haller dışında emniyet ve jandarma personeline izin kullandırılmayacağını kaydetti.

Bayram sürecinde, geçmiş bayramlarda yaşanan görüntü kirlilikleri ve Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı manzaraların yeniden yaşanmamasını isteyen Güler, ''Geçmiş yıllarda bununla ilgili çok önemli düzenlemeler oldu. Bu bayram da bunun tamamen düzelmesini istiyoruz'' dedi.

CEZALAR

İl ve ilçelerde kurban hizmetleri komisyonlarının oluşturulduğunu bildiren Güler, vatandaşların kurbanlarını kentte kurulan 128 satış yerinden almaları ve oluşturulan 8 kesim yerinde kesmelerini istedi. Güler, kurbanlarını bahçelerinde kesmek isteyenlerin de koruyucu ve çevreyi kirletmeyecek önlemleri almalarının önemine işaret etti.

Mevzuatta çevre kirliğine yol açacak, ehliyetsiz kişilerce kurban kesilmesini ve hayvanlara eza, cefa vererek kesilmeyi önleyecek bazı önlemler olduğunu belirten Güler, kurban satış yeri dışında satış yapanlara 887 YTL, kesim yeri dışında kurban kesenlere bin 174 YTL, kesim yeri dışında çevreyi kirletecek şekilde kurban kesenlere de bin 645 YTL ceza uygulanacağını bildirdi.

Ehliyetsiz kişilerce kurban kesilmesi halinde 657 YTL, çevreyi kirletenlere de 107 YTL'den başlayan cezalar verileceğini belirten Güler, Kabahatlar Kanunu'nda 62 YTL'den başlayan cezalar bulunduğunu ifade etti.

Güler, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, büyükşehir, ilçe ve alt kademe belediyesi zabıta ekipleri, sağlık personeli ile emniyet ve jandarma mensuplarının gerekli kontrolleri yapacaklarını söyledi.

Hava durumu hakkında da bilgi veren Güler, bayramın bir ve ikinci günü havanın mevsim normallerinin altında ve soğuk geçeceğini, üç ve dördüncü günü ise mevsim normallerinde ve sisli bir havanın etkili olacağını belirtti.

Vali Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçlarında yüzde 50 oranında indirim yaptığını da anımsattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber