Diyarbakır kamu kurumlarında şeffaf dönem

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'a atandığından beri ilginç çalışmalara imza atan Vali Hüseyin Avni Mutlu, aralarında kaymakamlıkların da bulunduğu bütün kamu kurum ve kuruluşlarının her türlü çalışmasını halka anlatacak, isteyen vatandaşa istediği konuda bilgi sağlayacak 'koordinasyon birimi' kurdu.

"Her türlü çalışmayı halkımızla paylaşmamız gerekiyor." diyen Vali Mutlu, Diyarbakır Ticaret Borsası'nda yaptığı toplantıda koordinasyon birimi hakkında bilgi verdi.

Valilik bünyesinde vali yardımcılığı başkanlığında kurdukları birimin öncelikle kentte devam eden projeler hakkında çalışmalar yapacağını anlatan Mutlu, Türkiye'de hem kamu, hem de özel sektörün başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Her gün yeni açılımları görüp heyecanlandıklarını fakat bu çalışmaların ve projelerin tanıtımı konusunda yetersiz kalındığını anlatan Vali Mutlu, "Kentimizde gerçekleştirilen çalışmaların daha sistematik daha organize olması için planlama müdürlüğü bünyesinde vali yardımcımızın başkanlığında bir proje değerlendirme komisyonu kurulu oluşturduk." diye konuştu.

Koordinasyon biriminin 2 ana amacı olduğunu anlatan Mutlu, "Kamudaki yöneticilerin yaptığı güzel projeler var ve bunların bir kısmı uygulanıyor, bir kısmı da uygulanabilmesi için destek bekliyor. Özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının da çok ciddi projeleri var. Bu projelerin içinde de destek bekleyenler var. Uygulanan çalışmaları halkımızla paylaşmamız gerekiyor. İnsanların bilgilendirilmesi şart. Kaymakamların, tarım teşkilatının, kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının, emniyet teşkilatının yürüttüğü çalışmalardan ilin ve ilçelerin haberi olmuyor. STK'lar çok güzel çalışmalar yürütüyor. Heyecan veren projeler üretiliyor. Önemli olan çalışmalarımızı duyurabilmek. Toplumumuzun, ülkemizin, insanımızın gücünü paylaşmak noktasında bilgi alışverişinin önemli olduğunu düşünerek proje koordinasyon birimini oluşturduk.'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber