Acil servisler acemi kasaplarla doldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acemi kasaplar yine bu Kurban Bayramı'nda da kendilerini yaraladı. Balta, bıçak ve satır darbeleri ile el ve ayaklarından yaralanan acemi kasaplar hastanelerin acil servisine akın etti.

Kurban Bayramı'nın ilk saatlerinde yaklaşık 20 kadar acemi kasap kurban keserken kendini yaraladı. Yaralılar Erzurum Palandöken ve Numune Devlet Hastaneleri ile Aziziye Araştırma Hastaneleri'nin acil servislerine ya kendisi gitti ya da yakınları tarafından götürüldü.

Amcasının kurbanlık ineğini kesmeye yardım ederken, bıçakla sol el parmaklarını kesen Halit Karakaya(27) kendi imkanları ile Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada parmaklarına dikiş atılan Karakaya, kurban kesimi yapılacak olan bıçağı bilerken parmaklarını kestiğini belirterek, "Bıçağı bileyliyordum, parmaklarımı kestim" dedi.

Numune Devlet Hastanesi Acil Servis görevlileri, saat 09.30 sularına kadar kendilerine 6 kişinin bıçak yaralanmasından dolayı geldiğini ifade ederken, Araştırma ve Palandöken Hastanesi görevlileri de 14 kişinin mürcaat ettiğini bildirdi.

SAKARYA

Adapazarı'nda kurban kesmeye kalkan acemi kasaplar, bu bayramda da acil servisleri mesken tuttu. Kesim sırasında çeşitli yerlerini kesen ve büyükbaş kurbanlıkların boynuz atması sonucu yaralanan 17 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Kurbanlık hayvan keserken kazara çeşitli yerlerinden yaralanan 'acemi kasaplar' hastanelerin acil servislerine akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren vücutlarının çeşitli yerlerini bıçakla kesen, kurbanlık hayvanın boynuz darbeleriyle yaralanan kişiler, acil servislere gelerek tedavilerini yaptırdı.

Kurbanlık danasını kesim yerine götürürken hayvanın boynuz darbesiyle yaralanan Cemal Bıyık, kulağından yaralandı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne gelerek kulağına pansuman yaptıran Bıyık, "Hayvanı kesim yerine götürürken aniden huysuzlaştı. Sakinleştirmeye çalışırken boynuz atarak beni kulağımdan yaraladı. Hayvanı kesemeden soluğu hastanede aldık." diye konuştu.

İl genelindeki hastanelere saat 10:45'e kadar 17 kişinin müracaat ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber