23 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Aralık 2007 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TSK'NIN KUZEY IRAK OPERASYONU

-Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik sürdürdüğü Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlara ilişkin gelişmeler izleniyor.

-KURBAN BAYRAMININ SON GÜNÜ, TATİLCİLER DÖNÜŞ YOLUNDA

-Dört günlük Kurban Bayramı tatili bugün sona eriyor. Tatili bulundukları illerin dışında geçiren vatandaşların dönüşlerinin ise trafikte yoğunluğa neden olması bekleniyor.

-ESKİ YÖK BAŞKANI TEZİÇ: "POLİTİK SÖYLEMLERDEN UZAK DURMA KARARI ALDIM"

-Özellikle AKP iktidarıyla fikir ayrılıkları nedeniyle yıldızı barışmayan ve akademik çalışmalarının yanı sıra siyasi açıklamaları ile gündeme gelen Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) eski Başkanı Erdoğan Teziç, emekliliğinin ardından ilk kez ANKA'ya konuştu. Politik söylemlerden tamamen uzak durma kararı aldığını ifade eden Teziç, yarım kalan kitap çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

-SHP LİDERİ KARAYALÇIN: ?GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ SÜRECE OPERASYONLAR SÜRMELİ?

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ?sınır ötesi operasyon? yetkisini doğru bir şekilde kullanacağına inandığını belirtti. Gerekli görüldüğü sürece operasyonların sürmesi gerektiğini kaydeden Karayalçın, ?Türkiye'nin çocuklarına ve yurttaşlarına yapılan saldırının bir bedeli olduğunu herkes bilmelidir, bunlar cezalandırılmalıdır? diye konuştu.

-İSTANBULLULAR TİYATROYU DENİZ ÜSTÜNDE İZLEYECEK

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul için yüzen bir gemi tiyatrosu projesi hazırladıklarını belirtti. Günay, ?Böylece Devlet Tiyatroları, tiyatro olmayan her ilçeye demir atarak hizmet verebilecek? dedi.

-MECLİS'TE BU HAFTA: ?TANIK KORUMA KANUN TASARISI" YASALAŞIYOR

-Meclis bu hafta yoğun çalışacak. Genel Kurul'da görüşmelerine ara verilen, tanığa süper koruma önlemleri getiren, ?Tanık Koruma Kanun Tasarısı?nın bu hafta yasalaşması bekleniyor.

-TARTIŞMALI YARGITAY KANUNU YENİDEN

-22. Dönem TBMM'de büyük tartışmalara neden olan ve Yargıtay'ın yapısını değiştirecek, ?Yargıtay Kanununda? değişiklik öngören tasarısı yeniden Meclis gündeminde. AKP'nin, geçen dönem CHP'nin sert muhalefeti nedeniyle Adalet Komisyonu'nda görüşmelerini ertelediği, ?Yargıtay Kanunu? 2009 Yılında ilk görüşülecek tasarılar arasına alındı. AKP, geçen dönemde yaşanan tartışmalara engel olmak için, tasarının görüşmelerini Adalet Komisyonu'nda TBMM İçtüzüğünün değişik 77. maddesi üzerinden yapacak.

-SON YAĞIŞLAR DA KURTARMADI, BÜYÜK KENT BARAJLARINDA DOLULUK ORANI GEÇEN YILIN ÜÇTE BİRİNDE KALDI

?Türkiye'nin dört büyük iline içme suyu sağlayan barajlardaki doluluk oranı geçen yılın üçte birinde kaldı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da yıl sonu itibariyle içme suyu barajlarının doluluk oranı geçen yıl yüzde 30,7'yken bu yıl yüzde 10,3 olarak belirlendi.

-OTOBÜS VE TAKSİCİLER ?KORSAN TAŞIMA?YA İSYAN ETTİ

-Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, taşımacılık sektörünün yüzde 20'sinin ?korsan? olduğuna dikkat çekerek, ?Sektörün 3.5 milyar dolarlık bir ciroya ulaştığını düşünürsek, bunun 750 milyon doları kayıtdışı. Akaryakıtın en pahalı olduğu ülkelerden biri olan Türkiye'de, kayıtiçi çalışanlar olarak bu durumun bedelini ağır ödüyoruz, kayıtdışı çalışanlar ise ödüllendiriliyor? dedi.

-KÖPRÜDE 45 DAKİKA BEKLEMENİN EKONOMİYE MALİYETİ 1.5 MİLYAR DOLAR

-İstanbul Boğazı'nda her gün dakikalarca bekleyen İstanbullular ekonomide yıllık 1.5 milyar dolarlık kayba neden oluyor.

-DP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ENSARİOĞLU: ?AĞAR SON OYUNUNU CİNDORUK'A OYNADI?

-DP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a adaylık teklif ettiği sırada verdiği sözleri yerine getirmediğini öne sürerek, ?Ağar, son oyununu Cindoruk'a oynadı. Amacı genel başkan olarak kalmak? diye konuştu.

-"DÖRT KARI ALIRIM" SÖZÜ DE BOŞANMA NEDENİ SAYILDI

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine ?Dört karı alırım' diyen kocanın kusurlu olduğuna ve çiftlerin boşanması gerektiğine karar verdi.

-YARGITAY BAŞKANI EMEKLİ OLUYOR

-Yargıtay Başkanı Osman Arslan, yarın düzenlenecek törenle yaş haddinden emekliye ayrılacak. Arslan'ın emekliye ayrılmasıyla boşalacak olan Yargıtay Başkanlığı için 25 Aralık günü seçim yapılacak. Arslan'ın yerine 9 Yargıtay üyesi aday olduğunu açıkladı.

-2007'DE PARA ARZI YÜZDE 13 BÜYÜDÜ

-2006 sonunda 319.8 milyar YTL olan en geniş tanımlı para arzı, bu yıl 7 Aralık'a kadar olan dönemde yüzde 12.9 genişleyerek 361 milyara ulaştı.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 214.4 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Gelecek hafta yapılacak ödemeyle birlikte Hazine'nin yılbaşından bu yana toplam itfası 17 milyar 100 milyon dolara ulaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber