Yargıtay Başkanı emekli oluyor

Haber Giriş : 23 Aralık 2007 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, yarın yapılacak tören ile yaş haddinden emekliye ayrılacak. Yargıtay Genel Sekreterliği tarafından düzenlenecek olan tören de Arslan'ın veda konuşması yapması bekleniyor.

Arslan'dan boşalacak Yargıtay Başkanlığı için 9 Yargıtay üyesi yarışacak. 25 Aralık günü yapılacak seçimlerde Yargıtay yeni başkanını seçecek.

Arslan7ın yerine yarışacak Yargıtay üyeleri şu isimlerden oluştu: Mustafa Aydın (Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanı), Coşkun Koçak( Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanı), Zeki Akar (Yargıtay Birinci Başkanvekili), Hasan Gerçeker (Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı), Turan Demirtaş (Yargıtay 7. Ceza Dairesi Başkanı), Mahir Ersin Germeç (Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanı), Refik Dizdaroğlu (Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanı) Ahmet Erkal Baçcıoğlu (Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Başkanı) ve Ali Güneren (Yargıtay 21. Hukuk Dairesi Başkan).

-SEÇİM SÜRECİ

Yargıtay Başkanlığına aday olan 9 Yargıtay üyesi, Yargıtay Başkanı seçilebilmek için 250 üyenin salt çoğunluğu olan en az 126 üyenin oyunu almak zorunda. Adaylardan biri, ilk üç turda yeterli çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan iki aday dördüncü ve beşinci turda yarışacak. Bu turlarda da sonuç alınmazsa yeniden başa dönülerek turlara devam edilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber