Asgari ücrette üçüncü tur yarın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2007 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere yarın üçüncü kez toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 14.00'da gerçekleştirilecek toplantıya kamu temsilcileri, Türk-İş ve TİSK heyetleri katılacak.

Önceki toplantıda Hazine Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan istenen raporlar, hükümetin bütçe öngörüleri ve en düşük memur aylığı miktarı üzerinde değerlendirmeler yapılmıştı. Yarın ki toplantıda da Türkiye İstatistik Kurumunun gıda harcamaları ve gıda dışında kalan harcamaları değerlendirerek, komisyona asgari harcama tutarıyla ilgili 2 ayrı çalışma sunması bekleniyor.

TİSK, asgari ücrette yapılacak artışın, "enflasyonun yeniden 2 haneli rakamlara yükselmesine, ekonomik dengelerin bozulmasına neden olmayacak şekilde belirlenmesini" istiyor.

Türk-İş ise asgari ücretin ülkenin içinde bulunduğu şartlar da dikkate alınarak olabildiğince yüksek belirlenmesini istiyor.

Asgari ücrette yüzde 6-7 gibi bir zammı kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Türk-İş, TÜİK'in geçen yıl 590 YTL olarak belirlediği asgari harcama tutarının geçen bir yıl dikkate alınarak revize edilmesini ve bu miktarın asgari ücret için esas olmasını talep ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber