Özel eğitim sektöründe 'butik dershane' trendi

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 24 Aralık 2007 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteyi kazanma yarışı, özel eğitim sektöründe 'butik dershane' trendi başlattı.

Yılda 13.5 bin YTL ödeyerek 5 kişilik sınıflarda okuyan öğrencilere ilk 3 tercihinden birini kazanamazsa parasını iade garantisi bile veriliyor

Mağaza, otel ve hastanelerde özel bir konsept altında verilen hizmetleri ifade eden ?butik' kavramı, eğitim kurumlarına da hızla yayılıyor. Üniversite ve ortaöğretim kurumları sınavlarını kazanma yarışı ile önem kazanan ve 5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan özel eğitim sektöründe de gelişen en yeni trend, yılda 11-13.5 bin YTL karşılığında 5-10 kişilik sınıflarda ders verilen 'butik' dershaneler. İstanbul'da son iki yılda 2 kat büyüyerek sayısı 50'ye ulaşan bu dershanelerde öğrencilere ilk 3 tercihinden birini kazanma garantisi bile veriliyor. Geçen yıl yaklaşık 1 milyon dolar yatırımla Levent'te butik dershane kurduklarını anlatan Pratik Çözüm Dershanesi Kurucu Ortağı ve Müdürü Ahmet Karatürk, ?Özel eğitim kurumlarında da artan rekabet butik sistemi getirdi. Biz de öğrencilere ilk 3 tercihinden birini kazanamamaları durumunda ödedikleri tutarı iade ediyoruz? dedi.

FRANCHİSE VERECEK

Halen 71 öğrenciye ders verilen Pratik Çözüm'de OKS hazırlık sınıflarına giriş bedeli yıllık 11 bin 250, ÖSS hazırlık sınıflarınınki ise 13 bin 500 YTL. Eskiden öğrencilerin hangi üniversite olursa olsun sınavı kazanmak için dershanelere geldiğini söyleyen Karatürk, şimdi ise istenilen üniversite ve bölümle ilgili hedeflerin daha belirgin olduğunu kaydetti. Pratik Çözüm ismini butik dershanede bir zincir haline getirmeyi planladıklarını anlatan Karatürk, ?2010 yılına kadar franchise vererek büyümeyi hedefliyoruz. İstanbul içinde Çekmeköy, Bağdat Caddesi, Florya başta olmak üzere 5 dershane kuracağız? dedi.

Şu ana kadar İstanbul, İzmir ve Ankara'dan 10'a yakın başvuru aldıklarını söyleyen Karatürk, ?Francise alacak dersanelerden yüzde 90 başarı elde etmeleri şartı karşılığında 100 bin dolar talep edeceğiz. Eğer başarı oranı yüzde 90'ın altına inerse franchise hakkımızı geri alacağız? diye konuştu.

NORMAL DERSHANELERDE ÜCRET 5 BİN YTL

20-30 kişilik sınıflarla kitle dershanelerinde yıllık ücretin 5 bin YTL'den başladığını söyleyen Karatürk, bu kurumlarda kazanma oranının yüzde 50'yi geçmediğini belirtti. Şu ana kadar sınava giren bütün öğrencilerinin tercih yaptıkları ilk 3 okuldan birini kazandığını vurgulayan Karatürk, ?ÖSS ve OKS'de ilk bin öğrenci arasına pek çok öğrencimiz girdi. Geçen yıl ÖSS eşit ağırlık dalında Türkiye 59'uncusu dershanemizden çıktı. Bu yıl da 2 öğrencimizi bu listede göreceğimize inanıyoruz. Yurtdışı hariç İstanbul dışında okuyan öğrencimiz yok? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber