Baykal'ın 'Yalaka' dediği Alanya İlçe Başkanı davadan vazgeçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2007 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında manevi tazminat davası açmaktan vazgeçti.

Kandemir, ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Alanya CHP İlçe Başkanlığı görevine 12 gün önce geldiğini ve göreve gelirken parti içi demokrasiyi geliştirme, CHP ilkeleri ve parti disiplinine bağlı kalma, siyasetin tabandan tavana doğru yapılması için emek harcama, siyaset yaparken tabanın isteklerini tavana iletme sözü verdiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nın ikinci günü partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda "üzücü bir olay geliştiğini" belirten Kandemir, şöyle konuştu:

"Genel Başkanımızın sarf ettiği cümlelerin yönetim kurulumuzda irdelenmesi ve yorumlanması neticesinde Genel Başkanımızın yaptığı açıklamalarla aslında tepkinin bana değil, beni ve yönetim kurulunu kullanmaya çalışan, muhtemelen aynı ortamda bulunan birilerine yönelik olduğu sonucuna varılmıştır. Çünkü, bizim Genel Başkanımıza ilettiğimiz Parti Meclisi'nin yüzde 25'inin tabandan oluşması, tabanımızın bizden bir isteğidir. Bu talebi yaparken de önereceğimiz aklımızda herhangi bir isim yoktu. Biz prensip olarak bu fikrin benimsenmesini önermiştik." Konunun ulusal basında yer almasının, parti içinde kalması gereken olayı kamuoyuna mal ettiğini belirten Kandemir, şöyle devam etti:

"Bizzat yaptığım açıklamalarla bu suçlamaları reddetmek için tazminat davası açacağımı beyan etmiştim. Ancak, daha sonra Genel Başkanımızın açıklamaları beni tatmin etmiş, CHP içinde şu anda böyle yakışıksız bir duruma gerek olmadığı kanısına vardırmıştır. Bunu söylerken de ideallerimizden ve siyasi düşüncelerimizden hiçbir ödün vermeyeceğimizi, dik duruşumuzun devam edeceğini beyan ediyoruz." CHP içindeki bu olayı büyüterek, şahsi bir meseleyi CHP'nin aleyhine kullanmak isteyenlere izin vermeyeceklerini anlatan Kandemir, geri adım attıkları yönünde eleştirilerin olabileceğini, ancak bu meselenin uzamasını istemediklerini dile getirdi. Kandemir, "Şurası iyi bilinmelidir ki bu karara varırken kimseyle pazarlık etmedik, herhangi bir ödün vermedik" dedi.

Bugünden itibaren Alanya'da yerel siyaset üretmek için çalışma başlatacaklarını ifade eden Kandemir, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde başarılı olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Belediye başkan adaylığı için kimseye söz vermediklerini, hatta kimseyle görüşmediklerini ifade eden Kandemir, "Üyelerimizin yapacağı öneriler ve ön seçimle adayımızı belirleyeceğiz. Bizim üzerimizden Genel Başkanımız ve partimizin yıpratılmasına izin vermeyeceğiz. Bizim öncelikli hedefimiz yerel seçimlerde başarılı olmaktır. Genel Başkanımız bizi ne kadar seviyorsa biz de onu o kadar seviyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Antalya İl Teşkilatı'nda 21 Aralıkta düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından, Parti Meclisi'nin yüzde 25'inin tabandan oluşturulmasını söyleyen Kandemir'e "Olur mu yani? Olur mu al gülüm ver gülüm? Biz birbirimizi biliyoruz. Ben senin kim için bunu söylediğini biliyorum. Böyle siyaset olmaz. Neyse şimdi bırak bunları. Biz birbirimizi biliyoruz. Sen işine bak. Birilerine yalakalık yapma. Sen Alanya'yı yönet" diye tepki vermişti.

Kandemir de bunun üzerine gazetecilere yaptığı açıklamada, Baykal aleyhine 1 YTL'lik manevi tazminat davası açacağını kaydetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber