"Polis eşim fazla çalıştırılıyor" diye İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu.

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ev hanımı Seda Ünsal, 'Polis eşim fazla çalıştırılıyor' diye İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu. Ünsal, kurulun lehte kararına rağmen eşine fazla mesai yaptıran amiri savcılığa şikâyet etti

Polis memuru olan eşi Ömer Ünsal'ın fazla çalıştırıldığını iddia eden ev hanımı Seda Ünsal'ın Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu'na yaptığı başvuru, haklı bulundu. Seda Ünsal, buna rağmen eşini fazla çalıştırmaya devam etmekle suçladığı amirini, bu kez savcılığa şikâyet etti.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapan beş yıllık polis memuru Ömer Ünsal'ın eşi Seda Ünsal, şubat ayında bel fıtığı ameliyatı geçirdi. Yedi yıllık evli olan Ömer Ünsal, ameliyatlı eşine bakacak kimse olmadığı için izin istedi. Ancak Ünsal'ın
izin talebi reddedildi. Polis memuru Ünsal, ameliyat nedeniyle yürüyemeyen eşine bakabilmek için beş günlük rapor aldı.

İddiaya göre rapor bittikten sonra şube müdürü komiser Ahmet Aktaş, polis memuru Ünsal'ı sürekli nöbet yazarak cezalandırdı. Eşinin çok fazla çalıştılması ve eve gelememesinden yakınan Seda Ünsal, 8 Mart'ta Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu'na dilekçeyle başvurdu. Eşinin keyfi uygulamayla fazla çalıştırıldığını ve iş yükünün eşit paylaştırılmadığını ileri süren Seda Ünsal, insan haklarına aykırı olduğunu belirttiği çalışma şeklinin sona ermesini ve eşinin görev yerinin değiştirilmesini istedi.

Kurul haklı buldu
Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu dilekçeyi, Trabzon Valiliği İnsan Hakları Kurulu'na gönderdi. Trabzon Valiliği İnsan Hakları Kurulu da Seda Ünsal'ı haklı buldu. Bir süre önce açıklanan kurul kararında, Ömer Ünsal'ın, mevzuatla belirlenen çalışma koşullarından sapılarak, keyfi denebilecek bir tarzda çalıştırıldığı, ancak görev yeri değişikliğini gerektirecek nedenlerin oluşmadığı belirtildi. Bu karardan sonra eşinin yine keyfi muameleye maruz bırakıldığını ileri süren Seda Ünsal, bu kez Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Eşini fazla çalıştırmakla suçladığı komiser Aktaş'ın cezalandırılmasını isteyen Ünsal, dilekçesine Valilik İnsan Hakları Kurulu'nun kararını da ekledi.
Başvuruyu değerlendiren Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, polis eşinin bu ilginç şikâyetiyle ilgili soruşturma başlattı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber