Emniyet: PKK'ya 'eve dönüş' darbesinin tam sırası

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK kamplarına yapılan sınır ötesi operasyonlar teröristlerin psikolojisini de bozdu. Emniyet'in istihbarat çalışmaları ve telefon kayıtlarından hazırladığı raporda, teröristlerin daha sık ailelerini aramaya başladığı belirtilerek ?Eve dönüş için düğmeye basılmalı? dendi

EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA - DİYARBAKIR (A.A)

PKK kamplarına yapılan sınır ötesi operasyonların ardından psikolojileri bozulan teröristler "eve dönmeye" hazır duruma geldi. Operasyonlardan sonra Kuzey Irak'taki kamplardan Türkiye'deki evlerini telefonla arayaran teröristlerin sayısı arttı. Özellikle anneleriyle konuşan teröristler eve dönmek istediklerini söylüyorlar. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat (TEMÜH) Daire Başkanlığı'nın raporunda operasyonların ardından "eve dönüş yasasının yararlı olacağı, etkin pişmanlığı düzenleyen TCK'nın 221. maddesinin biraz daha esnetilmesi halinde örgütte çözülmenin yaşanacağı belirtildi.

ÖRGÜT ÇÖZÜLÜYOR

İstihbarat çalışmaları ve teröristlerin aileleriyle yapılan konuşmalardan hareketle hazırlanan raporda, PKK'nın içinde bulunduğu son durum mercek altına alındı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın PKK'nın herhangi bir eyleme karışmamış dağdaki militanlara isabetli bir çağrı yaptığı görüşüne yer verilen raporda, "Örgüt şu anda çözülme noktasında ve mensupları eve dönmeye en hazır durumda" denildi.

Başbakanlığa da sunulan PKK raporunda TSK'nın sınır ötesi hava bombardımanı ile PKK'ya çok büyük bir darbe vurulduğu kaydedildi.

TCK 221 ESNETİLSİN

İstihbarat çalışmalarının, yüzlerce PKK'lının operasyonlarda öldüğünü doğruladığı belirtilen raporda, teröristlerin psikolojik çöküntü içine girdiği belirtilerek, "Ailelerinin yanına dönebilmelerine imkan sağlandığı takdirde PKK'ya büyük darbe vurulmuş olacaktır. Psikolojileri bozulan teröristlerin evlerine, ailelerinin yanına dönebilmeleri için TCK'nın 221. maddesinin biraz daha esnetilmeli" denildi.

ANNELERLE İKNA OLURLAR

Emniyet raporunda, dağdaki PKK'lıların özellikle operasyonların ardından her fırsatta, annelerin telefonla arayıp konuştukları belirtilerek annelerin teröristler üzerindeki etkisine vurgu yapıldı. Dağdaki PKK'lıların aileleri ile bağlantı kurarak TCK'nın "etkin pişmanlık" maddesinden daha fazla teröristin yararlanması için, bölgede devlet adına görev yapan muhtardan valiye, öğretmenden imama kadar memurların özellikle militanların anneleriyle iletişime geçmesinin yararlı olacağı belirtildi.

Sık sık annelerini arıyorlar

Emniyet'in PKK'daki son durumu analiz ettiği raporda, dağdaki PKK'lıların özellikle operasyonların ardından her fırsatta, annelerini telefonla arayıp konuştukları belirtildi. Raporda, ayrıcı örgütün cezaevinde bulunan PKK'lılara eylem yaptırmaya çalıştığı, ancak başarılı olamadığı ifade edilirken, tahliye olan hükümlülerin artık dağa dönmediklerine dikkat çekildi.

Radyodan 221'i dinledi teslim oldu şimdi özgür

Kuzey Irak'taki PKK kamplarında 5 yıl faaliyet yürüttükten sonra TCK'nın etkin pişmanlık hükümlerini içeren 221. maddesinden yararlanmak için güvenlik güçlerine teslim olan İ.Ö, 15 yıl hapisle yargılandığı davada mahkemede tarafından serbest bırakıldı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık İ.Ö, terör örgütü kamplarında yaşadıklarını anlattı. PKK'ya 2002 yılında katıldığını belirten İ.Ö, PKK içerisinde örgütten ayrılmak isteyen çok sayıda militan bulunduğunu belirterek, ?Teslim olmamda Türkiye'de etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması etkili olmuştur. Ben etkin pişmanlık hükümlerini kampta radyodan duydum ve daha sonra örgütten kaçtım. Örgüt üyeleri bu konuda bilgilendirilirse teslim olanların sayısı artacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber