Hükümlü ve tutuklular için kitap bağışı kampanyası başlatıldı

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Kütahya ve Bilecik'te kitap bağış stantları kuruldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2021 12:53, Son Güncelleme : 31 Mayıs 2021 12:55
Hükümlü ve tutuklular için kitap bağışı kampanyası başlatıldı

Bursa Adalet Sarayı'nda düzenlenen törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, kentteki cezaevlerinde halihazırda kütüphanelerin bulunduğunu, projeye kitap bağışıyla katkı sunmak istediklerini bildirdi.

Cezaevi kütüphanelerinin kitap kapasitesini artırarak hükümlülerin ıslah çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Şen, bu kapsamda 5 bin kitapla projeye destek veren BKM Kitap firmasına teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan da herkesten, bir kitap da olsa bağışlayarak projeye katkı sağlamalarını istedi.

Kurdelenin kesilmesi ve protokol üyelerinin bağış standına kitap bırakmasıyla sona eren törene, Bursa Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Gülmüş, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Hasan Yalçın, Salih Şengöz, Hakan Demirci ve Mehmet Ayaz katıldı.

- Eskişehir

Eskişehir Adalet Sarayı'nda kitap bağış standı kurulması dolayısıyla tören yapıldı.

Programda konuşan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, kampanyanın önemine dikkati çekti.

Bu ve benzeri kampanyalarla hükümlülerin ıslahı konusunda fayda sağlamayı hedeflediklerini aktaran İrcal, "Destek isteyen bir proje. Katkıda bulunan herkesin emeğine sağlık. Halkımızın destek vereceğine inancım tam. Elimizden geldiğince kampanyaya sahip çıkacağız." dedi.

- Çanakkale

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adalet Sarayı'nda kurulan standa, kızı Nisa Buğlem ile iki kitap bağışlayarak kampanyanın açılışını yaptı.

Katılımcılara teşekkür eden Karişit, "Biz de bu kampanyaya Çanakkale'den destek veriyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bağış kampanyasının açılışında Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi Müdürü Alper Yancar ile adliye personeli hazır bulundu.

- Kütahya

Kütahya'da, Cumhuriyet Savcısı Veysel Arat, Cumhuriyet Caddesi girişinde kurulan kitap bağışlama standında yaptığı açıklamada, infaz yasasının önemli amaçlarından birinin hükümlü ile tutukluların eğitimi ve bu eğitim sonrasında gerçek hayata adapte olmaları olduğunu belirtti.

Daha sonra çeşitli kurum ve kuruluşlar adına kitap bağışı yapıldı.

- Bilecik

Bilecik Adalet Sarayı girişinde kurulan standın açılışında konuşan Cumhuriyet Savcısı Alparslan Altıntaş, kitap okuma alışkanlığı kazandırılması, kütüphanelerin daha zengin içeriklerle buluşturulması için yapılan kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Program, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ve adliye personelinin kitap bağışında bulunmasıyla tamamlandı.

-Öte yandan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ceza infaz kurumu kütüphaneleri için tüm illerde düzenlenen "Bir Kitap Bir Umut" adlı kitap bağışı kampanyasını Ankara'da başlattı.

Gül, Ankara Adalet Sarayı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların canı, güvenliği, onuru eğitim hakkı ve sağlığının devlete emanet olduğunu, kitabın en iyi dost, en iyi arkadaş olduğu gerçeğini de göz önünde bulundurularak, anlamlı bir kampanya düzenlediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığıyla Ekim 2019'da bir protokolle tüm cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların şehir kütüphaneleri ile halk kütüphanelerden istifade etmeye başladığını da anımsatan Gül, "Salgında ara verilmesine rağmen bu sürede 286 bin kitap cezaevinden talep edilmiş, okunmuş ve tekrar kütüphaneye bırakılmıştır." ifadesini kullandı.

Gül, İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan belli cezaevlerinde kütüphane kurma hedefi doğrultusunda, farkındalık oluşturma adına tüm il ve ilçelerindeki başsavcılıklar ve cezaevleri yönetimlerinin koordine ettiği bir kitap bağışı kampanyası başladığını söyledi.

Kampanyadan cezaevinde bulunanların yanı sıra cezaevi personeli ile yakınlarının da faydalanabileceğini aktaran Gül, iyileştirme projeleriyle tutuklu ve hükümlülerin topluma entegrasyonunun sağlanmasının ve tekrar suç işlemesinin önlenmesinin önemini vurguladı.

Gül, cezaevinde bulunanlara yönelik iyi hal uygulamasına değinerek, "İyi hal uygulamasına yönelik puan sisteminde kitap okuma becerisi, alışkanlığı da önemli bir puan olarak, olumlu bir puan olarak yine değerlendirilmektedir. Kitapla buluşmanın insanı topluma, insanı kendisine yaklaştıracağına, barıştıracağına toplumla bütünleştireceğine olan inancımızla bu kampanyayı çok önemli buluyoruz." diye konuştu.

Projede emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Her dost, her arkadaş bırakır, ayrılır, uzaklaşır, gider ama terk etmeyen her zaman yanınızda olan en iyi dost kitaptır. Bugün de Bir Kitap Bir Umut kampanyasıyla cezaevinde bulunanlara ve yine çalışan arkadaşlarımıza bu anlamda bir destek, bir moral, bir farkındalık olması için bu kampanyayı başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Hep kitapla kalalım, hep iyiliklerle inşallah kalalım."

Bakan Gül, konuşmasının ardından adliye binası önüne kurulan kitap kumbarasına 23 kitap bağışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber