İlk kömürü Elazığ Valisi dağıttı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Aralık 2007 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın, vali ve kaymakamların kamyonlara binip dar gelirlilere kömür dağıtması talimatına ilk uyan Elazığ Valisi Muammer Muşmal oldu. Kentte ihtiyaç sahibi olarak belirledikleri hane başına 625 kilo kömür dağıtılacağını söyleyen Vali Muşmal, kömür torbalarını kucaklayıp kamyondan indirdi. Muşmal, bu yıl toplam 10 bin ton kömür dağıtımı yapılacağını bildirdi.

BU BİZİM GÖREVİMİZ

Kömür dağıtımının ekim ayı sonunda bitirilmesi gerektiğini ancak ellerinde olmayan nedenlerle dağıtımın uzadığını belirten Muşmal, bugüne kadar 6 bin ton kömür dağıtımı yaptıklarını kaydetti. Ocak sonuna kadar dağıtımı tamamlayacaklarını anlatan Vali Muammer Muşmal, yardımların düzenli olarak vatandaşların evlerine bırakıldığını söyledi. Muşmal, ?Yakılamayacak derecede kötü, tozlu kömür olursa, vatandaşlarımız bize bildirsinler. Çünkü devletimiz bu kömürlerin parasını ödemektedir. Kalitesiz kömürler iade edilecek. Vatandaşlarımız kömürlerini huzur içinde yaksınlar. Mahalle muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Biz dağıttıktan sonra, kömür alamayan çok fakir fukara varsa bize haber versinler. Onların her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız, bu bizim görevimiz? dedi.

ERDOĞAN ?UÇARIZ' DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz günlerde şu talimatı vermişti: ?Valilerimiz, kaymakamlarımız şunu bilecek. Eğer evinde sobası yoksa sobasını da al, benim fakirim onurludur gururludur, senin kapına gelmesini beklemeyeceksin. Gideceksin, arayacaksın, bulacaksın. Nerede fakir var nerde garip var. İcabında sayın valim sayın kaymakamım, atlayacaksın kamyonun şoför mahalline oturacaksın sen gideceksin, kapıyı çalacaksın kömürü sen vereceksin. Bunu yaptığın gün bu Türkiye ne olur biliyor musun, uçar uçar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber