PKK'lı neronlar için Emniyet, MİT ve jandarma ortak çalışacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Aralık 2007 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında 2007'nin son toplantısını gerçekleştirdi. 5 saat süren toplantıya Gül'ün yanı sıra, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kurul'un diğer üyeleri katıldı. Orgeneral Büyükanıt, Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına gerçekleştirilen sınır ötesi harekatlarla ilgili MGK üyelerine detaylı bilgi verdi.

Toplantı sonrasında yayınlanan bildiride, harekatların ?başarılı' geçtiği belirtilerek özetle şöyle denildi:

?Sınır ötesi harekatta, sadece bölücü terör örgütünün hedef alındığı, sivil yerleşim bölgelerinin zarar görmediği ve terör örgütüne verilen ağır zayiatın yanında, örgütün haberleşme ve ikmal sisteminin önemli ölçede tahrip edildiği müşahade edilmiştir.?

Bildiride, operasyonların gerekli görülmesi durumunda kararlılıkla sürdürüleceğine de vurgu yapıldı.

MİT VE JANDARMA DA DEVREDE

MGK, son günlerde 60'ın üzerindeki aracın kundaklandığı İstanbul'daki olaylara da el attı. MGK, terör örgütü PKK'nın, İstanbul'u eylemlerin merkezi haline getirmesine izin verilmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını kararlaştırdı. Toplantıda, bu tür saldırılara karşı Emniyet, MİT ve jandarmanın ortak daha etkin bir çalışma yapması kararlaştırıldı. Alınan tavsiye kararına göre polis geceleri sürekli devriye gezecek. İstanbul'daki MOBESE kamerası sayısı artırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de genel asayiş ve güvenliğin sağlanması için altyapı konusunda gerekli desteği verecek.

SOSYAL PAKET AÇILACAK

MGK'da daha önce belirlenen terörle mücedeleye yönelik 61 maddelik eylem planının 2008 yılı içinde de geliştirilerek sürdürülmesi benimsendi. 2008 Strateji Belgesi'ne göre, PKK'ya karşı özellikle Avrupa nezdindeki girişimler artırılacak ve finans kaynaklarının kurutulması için girişimler yoğunlaştırılacak. Hükümetin ortaya koyduğu sosyal paket daha da geliştirilecek. Özel sektörün geri kalmış bölgelere yatırım yapması sağlanacak.

221. MADDE AYNEN KALACAK

Toplantıda etkin pişmanlığı düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 221'nci maddesinin ele alındığı ve bu madde üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasına ihtiyaç olmadığına karar verildiği öğrenildi. MGK'da ilgili maddenin teslim olmak isteyen teröristler için hukuki argümanları tam olarak karşıladığı ifade edildi.

Mutlu ÇÖLGEÇEN / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber