29 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Aralık 2007 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Bölümü'nün açılışına katılacak. (Saat:11.30)

-TBMM BAŞKANI KÖKSAL, BUTTO İÇİN AÇILAN DEFTERİ İMZALAYACAK

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, önceki gün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto için Pakistan Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterini imzalayacak. (Saat:12.00)

-SANAYİ BAKANI ÇAĞLAYAN, İŞADAMLARI İLE BULUŞUYOR

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) genişletilmiş yönetim kurulu toplantısına katılacak. (Saat:14.30)

-BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ'NDEN MECLİS'E ZİYARET

-Batı Trakya Türkleri Derneği üyelerinden oluşan heyet, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı Meclis'te ziyaret edecek. (Saat:10.30/10.00)

-DSP LİDERİ SEZER TESK'TE

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret edecek. (Saat:11.30)

-MİLLETVEKİLLERİNİN 2008'DE İLK İŞİ SİGARA YASAĞINI GENİŞLETMEK OLACAK

-22 Temmuz seçimlerinin ardından başta cumhurbaşkanlığı seçimi olmak yoğun bir mesai yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2008'deki ilk işi sigara yasağını genişletmek olacak. Meclis Genel Kurulu'nda yarım kalan Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda değişiklik yapan yasa teklifinin görüşmelerine 2 Ocak 2008'de devam edilecek. Teklif, kahvehaneler de dahil, birçok kapalı alanda sigara içilmesini yasaklıyor.

-SABİH KANADOĞLU UYARDI: ?221 ESNETİLİRSE APO DA YARARLANABİLİR?

-Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Türk Ceza Kanunu'nun 221'nci maddesini ?esnetme? için çalışmalar yapan Hükümeti uyardı. Kanadoğlu, ?Amaç suç işlemiş kişileri de işlemeyenler gibi topluma kazandırmak ise, bunun adı aftır ve bunun sonu hiç ummadığımız kişileri de aftan yararlanmasına kadar gidebilir. Buna PKK'nın lider kadroları da dahildir? dedi.

-REHN: ?ALEVİLERLE İLGİLİ AİHM KARARININ YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ?

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye'de Alevilerin zorunlu din dersi uygulamasından şikayetleriyle ilgili bir soru önergesini yanıtladı.

-Rehn, ?Komisyon, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 9 Ekim 2007'de Hasan ve Eylem Zengin-Türkiye davasında verdiği hüküm kesinleşir kesinleşmez uygulanmasını beklemektedir? dedi.

-2008'DE KAMUDA KEMERLER SIKILACAK

-İktisatçı Mustafa Sönmez, ertelenmiş elektrik ve doğal gaz zamları yanında vergi ve harçlardaki artışların da 2008'de devreye gireceğini ve mali disiplinin yeniden tesisi adına kamuda kemerlerin hızla sıkılacağını belirterek, eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal harcamaların budanacağını, kamu yatırımları kısılarak özelleştirmelere daha da ağırlık verileceğini söyledi.

-24 MİLYAR YTL'LİK YATIRIM İÇİN TEŞVİK BELGESİ ALINDI

-Hazine Müsteşarlığı, Ocak-Kasım döneminde çeşitli sektörlere yönelik toplam 24 milyar YTL tutarındaki 2 bin 191 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledi. Söz konusu yatırımlarla yaklaşık 125 bin 34 kişilik istihdam yaratılacak.

-HAZİNE 2007'DE 17 MİLYAR DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEDİ

-2007 yılı boyunca 17 milyar 102 milyon dolarlık dış borç geri ödemesi gerçekleştiren Hazine, 2008'in ilk haftasında 22.7 milyon dolar geri ödeme yapacak.

-AB KOMİSYONU: YTL VE EURO'YU GÖRME KABİLİYETİ AZ OLANLAR KARIŞTIRABİLİR

-50 Ykr ve 1 YTL'nin euroya benzediği, Avrupa'da parayla çalışan otomatlarda euro yerine kullanıldığı iddiaları Avrupa Parlamentosu'na yansıdı. Konuyla ilgili soru önergesini yanıtlayan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Siim Kallas, ?Türk ve diğer yabancı ülke madeni paraları elden işlemlerde eurodan kolaylıkla ayırt edilebilir, yine de görme kabiliyeti azalmış kişilerin karıştırma riski var? dedi.

-Kallas, madeni YTL'nin yeni sürümlerinde euroya benzerliğin önlenmesi için bazı değişiklikler yapılacağını bildirdi.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK: GERÇEK ÖĞRETMEN AÇIĞI 12 BİN 805

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında Eylül 2007 itibariyle öğretmen ihtiyacının 25 bin 803 olduğunu ancak bazı alanlardaki norm kadro fazlası konumunda bulunan 12 bin 278 öğretmen dikkate alındığında bu rakamın 12 bin 805 düştüğünü bildirdi.

-MEB'DEN ÇALIŞAN VELİYE KOLAYLIK

-Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), çocuk sahibi olduktan sonra kadınların çalışmayı bırakmasını engellemek amacıyla hazırladığı "Çocuk Kulüpleri" uygulaması, 2008 yılı başında hayata geçiyor. Mevcut anaokullarının veya anasınıflarının bünyesinde oluşturulacak kulüplerde, 3-5 yaş arası çocuklar saat 19.00'a kadar kalabilecek.

-MEB Okul Öncesi Eğitimi Genele Müdürlüğü 2008 yılında anaokulu öğretmeni alımı yapacak.

-BAROLAR BİRLİĞİNDEN AVUKATLARA DEPREM YARDIMI

-Türkiye Barolar Birliği tarafından oluşturulan ?Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu? sayesinde, avukatlar depremde zarar gören büroları veya meskenleri için yardım alabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber