2008 PKK'nın silindiği yıl olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2007 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UŞAK Başkanı Laçiner, Türkiye'nin PKK'ya karşı ilk kez bu kadar başarılı operasyonlar yaptığını belirterek 2008'in terör örgütünün sahneden silineceği yıl olacağını söyledi

ULUSLARARASI Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelede ilk kez bu kadar teknik ve başarılı operasyonlar yapabildiğini belirterek, ABD'nin de 1 Mart tezkeresinin reddinin ardından askıya aldığı PKK'yı tasfiye sürecinin şimdi yeniden başlatılmış göründüğünü' ifade etti. Laçiner, ?Bunları üst üste koyduğumuz zaman; dışarıda ABD ile Türkiye arasında, içeride de ordu ile hükümet arasında uyum devam eder, hata ve olağanüstü bir gelişme olmazsa 2008 yılı PKK'nın son yılı olabilir. Gelecek yılı, PKK'nın sahneden silindiği yıl olarak görmek mümkün' diye konuştu.

?Böylece PKK'nın marjinalleşmiş, yığınsal desteğini kaybetmiş, bölgedeki nüfusu tamamen ortadan kalkmış bir örgüte döneceğini' anlatan Laçiner, ?Ancak PKK'nın yerini başka terör örgütlerinin alması tehlikesinin de bulunduğuna' işaret etti. ?Bu nedenle Türkiye'nin askeri operasyonlarını ekonomik, sosyal, hukuki ve siyasal önlemleri içeren sivil operasyonlarla desteklemesi gerektiğini' belirten Laçiner, ?Yeni bir af yasasına gerek olmadığını, mevcut yasada ufak değişikliklerin yeterli olacağını' dile getirdi.

Laçiner, askeri önlemleri de ?kemoterapi' tedavisine benzeterek, ?Bir topluma çeyrek asır boyunca kemoterapi uygularsanız sorunlar kronikleşir. Kemoterapiye güvenerek sorunu çözdüğümüzü düşünemeyiz' dedi.

ORDUDA ZİHNİYET DEVRİMİ

?TSK'NIN operasyonlarla yeni nesil bir ordu haline gelmeye başladığını ve Türk ordusunda zihniyet devrimi yaşandığı' görüşünü dile getiren Laçiner, ?Operasyonların ucu açık, aylarca ve ihtiyaç olduğu sürece yapılabileceğine' işaret etti. Laçiner, örgütün ciddi bir dağılma sürecine girdiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber